Απελπισία, ανοησία ή μίσος;



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με περίσσιο θράσος έβγαλε για άλλη μια φορά το μίσος του εναντίον των Ελλήνων.
Ακολούθησε για άλλη μια φορά την προσφιλή του τακτική να μιλά υποτιμητικά για όσους δε συμφωνούν με τις ενέργειες της κυβέρνησης και φυσικά να αποποιείται κάθε ευθύνης για την αποτυχία της. 
Πάντα φταίνε οι πολίτες και όχι αυτοί...
Η παρακάτω συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα ''Καθημερινή''. Δε θα τολμούσε  να τα πει αυτά μπροστά σε πολίτες και να δεχτεί ερωτήσεις...

Διαβάστε τι αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης:

Δημοσιογράφος: Έχουμε κολλήσει. Ο εμβολιασμός κτυπά σε ένα τοίχος απροθυμίας

Μητσοτάκης: Καταρχάς αυτό που περιγράφετε είναι παγκόσμια πραγματικότητα. Δεν είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα. Θα έλεγα ως προς την προθυμία του εμβολιασμού η Ελλάδα είναι κοντά στο μέσο όρο. Υπάρχουν χώρες πολύ πιο απρόθυμες, και χώρες οι οποίες είναι πολύ πιο πρόθυμες.

Όλες οι χώρες όμως αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Και εμείς πράγματι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου  όσοι με ενθουσιασμό προέτρεξαν να εμβολιαστούν ή ήδη έχουν σχεδιάσει τον εμβολιασμό τους και τώρα καλούμαστε να απευθυνθούμε σε αυτούς που ενδεχομένως να είναι πιο καχύποπτοι ή πιο σκεπτικοί για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Και αυτοί δεν είναι ένα ομοιογενές σύνολο. Υπάρχουν αυτοί που είναι φιλοσοφικά αρνητές στο εμβόλιο, που είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστούν στην πράξη για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Υπάρχει όμως μια μεγάλη κατηγορία ατόμων, που μπορεί να είναι ακόμη καχύποπτοι, ή κάποιοι που κατά την άποψή μου η συμπεριφορά τους είναι εξαιρετικά κατακριτέο που λένε “δε βαριέσαι ξέρω ότι δουλεύει, άσε να το κάνουν οι άλλοι να ξεπεραστεί η πανδημία έτσι ώστε να μην χρειαστεί να το κάνω”.

Αυτούς θα τους χαρακτήριζα ως τους ''τζαμπατζήδες''   της  ανοσίας.  
Το τζάμπα πέθανε όμως.

(Οι πολίτες που τους ανέχονται τόσα χρόνια και τους ταΐζουν τώρα έγιναν ''τζαμπατζήδες'';)

Δημοσιογράφος: Το ερώτημα είναι πως τους παρακινούμε αυτούς

Μητσοτάκης: Πρώτον πρέπει να επιμένουμε ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες στα σκληρά επιστημονικά δεδομένα και στα στατιστικά στοιχεία που έχουμε πια στη διάθεσή μας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ανέτρεξα και βρήκα τα στοιχεία για τους τρεις μήνες Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο για την ηλικιακή κατηγορία 60 με 80. Και πράγματι είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά: Χάσανε τη ζωή τους 2245 συμπολίτες μας. Από αυτούς εμβολιασμένοι ήταν μόνο 22. Από αυτούς 2.223 ήταν ανενδοίαστοι. Ήταν δηλαδή συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί και δεν το έπραξαν.

Άρα εάν είσαι ευάλωτος εξ ορισμού και δεν εμβολιάζεσαι αναλαμβάνεις ένα τεράστιο ρίσκο.

Αλλά να πω και κάτι: Δεν μπορώ να πιάσω κανένα από το λαιμό, δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, αλλά όλοι αναλαμβάνουν πλέον τις συνέπειές τους.

(Οι πολίτες έκλεισαν τα νοσοκομεία; Οι πολίτες απέλυσαν τους υγειονομικούς; Οι πολίτες κατέστρεψαν την οικονομία; Οι πολίτες ξεπούλησαν τον εθνικό πλούτο της χώρας; Οι πολίτες παραχωρούν Εθνική κυριαρχία;)

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι (σ.σ. το 40 και πλέον % είναι λίγοι κατά Μητσοτάκη)  και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού.

(Το μάρμαρο το πληρώνουν εδώ και μια δεκαετία  και πάλι τους κατηγορούσατε πως μαζί τα φάγατε. Αυτό είναι προσπάθεια διχασμού των πολιτών, ακριβώς όπως έκαναν οι γονείς και οι παππούδες σας, στο τέλος του Β' Παγκοσμίου πολέμου  ΕΜΦΥΛΙΟΣ δηλαδή. Αυτό θέλετε;)

Δημοσιογράφος: Και σε περίπτωση έξαρσης;

Μητσοτάκης: Η έξαρση θα αφορά κατά κανόνα τους ανεμβολίαστους.   

(σ.σ. Δεν ισχύει αυτό. Τα μοντέλα του Ισραήλ και τη Βρετανίας  με τους μαζικούς εμβολιασμούς δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Η έξαρση αφορά όλους)

(Είναι ήδη γνωστό πως και οι εμβολιασμένοι και νοσούν και πεθαίνουν... Δε σας έχουν ενημερώσει οι ''ειδικοί'';)

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά αυτό θα έχει κόστος για το σύστημα Δημόσιας Υγείας…

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ είναι αυτό που είναι. Έχουμε διπλασιάσει τα κρεβάτια, δεν μπορούμε να τα πενταπλασιάσουμε.

(Διπλασιάσατε τα κρεβάτια; Όχι εσείς, οι χορηγοί τα διπλασίασαν, αλλά δε σε κάνει καλά το κρεβάτι, ο γιατρός και τα φάρμακα σε κάνουν. Αυτό γνωρίζαμε μέχρι τώρα και εδώ δεν έχουμε ούτε γιατρούς, ούτε φάρμακα)

Δημοσιογράφος: Όταν  οι ανεμβολίαστοι είναι γύρω στο 40% του ενήλικου πληθυσμού, χωρίς να υπολογίζουμε τους ανηλίκους.

Μητσοτάκης: Πριν πάμε στο κακό σενάριο να πάμε στο καλό σενάριο, γιατί εμένα μου αρέσει να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

Τι βλέπουμε, βλέπουμε μια σημαντική επιτάχυνση του ποσοστού εμβολιασμών την τελευταία εβδομάδα σε όλες τις ηλικίες. Και τις κατηγορίες και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Δε μου αρέσει η λέξη, ούτε κίνητρα, ούτε διευκολύνσεις. Θεωρώ ότι ο εμβολιασμένος απολαμβάνει δικαιώματα τα οποία απορρέουν…

(Ποια δικαιώματα απορρέουν; Αυτά που ΕΣΕΙΣ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ και τώρα τα δίνετε ως δώρο;)

Δημοσιογράφος: Ας πούμε ότι απολαμβάνει τις ελευθερίες που στερήθηκε τόσο καιρό.

Μητσοτάκης: Αυτός είναι ο λόγος, ο ποιο σωστός λόγος για αυτό και το αποκαλέσαμε επιχείρηση «Ελευθερία». Και για το ζήτημα του πάσου Ελευθερίας που δώσαμε στη νεολαία.

Δεν καταλαβαίνω αυτοί που μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία.

Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος;

Πιστεύει κάποιος πραγματικά ότι σε δύο χρόνια που θα γίνουν οι εκλογές θα θυμάται κάποιος ότι δώσαμε 150 ευρώ για να μας ψηφίσει;»

(Θα το θυμούνται γιατί  θα φροντίσετε να τους το θυμίσετε, αν γίνουν σε δυο χρόνια κι όχι πιο γρήγορα.
Αλλά θα θυμηθούν κι όλα αυτά που πέρασαν από τις επιλογές σας, καθώς και τις κατηγορίες σε βάρος τους. Και τότε ο πέλεκυς θα είναι πολύ βαρύς....)





Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.