Χανιά: Είπαν “όχι” στην κατάργηση του οκταώρου


Με τη συμμετοχή σειράς σωματείων εργαζομένων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, στα Χανιά, το συλλαλητήριο κατά των αλλαγών στην εργασιακή νομοθεσία που προωθούνται από την κυβέρνηση.

Εκπρόσωποι εργαζομένων, μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισαν ότι ο νόμος Χατζηδάκη κάνει ακόμα χειρότερη την θέση όσων εργάζονται. Μίλησαν για κατάργηση στην πράξη του οκταώρου, εξαιτίας του συστήματος με τις απλήρωτες υπερωρίες που θα αμείβονται με ρεπό και κάλεσαν σε αντίσταση κατά των αντεργατικών, όπως τις χαρακτήρισαν, αλλαγών.

“Κάτω τα χέρια απ το οκτάωρο”, φώναζαν οι διαδηλωτές στην πορεία που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν σαφώς περισσότεροι άνθρωποι, σε σχέση με άλλες, πρόσφατες διαδηλώσεις στα Χανιά.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν ακόμα αυξήσεις μισθών αλλά και τη διατήρηση του δικαιώματος στην απεργία.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.