Απόφαση σοκ του Πανεπιστημίου του Πρίνστον : Εξοστρακίζει Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά για να καταπολεμήσει τον «δομικό ρατσισμό»

 


 

Η απόφαση του Πανεπιστημίου Πρίνστον να καταργήσει την υποχρεωτική μάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών στο μάθημα Κλασικών Σπουδών, αποτέλεσε σοκ και προκάλεσε έντονο προβληματισμό στην πανεπιστημιακή κοινότητα

Ειδικά όταν στο σκεπτικό των υπευθύνων για τις σπουδές αναφέρεται ως αιτία «η καταπολέμηση του δομικού ρατσισμού». Ηδη τον περασμένο Απρίλιο το Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον – από τα μεγαλύτερα ιδρύματα για τον πολιτισμό των μαύρων στις ΗΠΑ – ανακοίνωσε τη διάλυση του τμήματος Κλασικών Σπουδών, αποφασίζοντας ότι τα μαθήματα θα διδάσκονται σε άλλα τμήματα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος Αποφοίτων Κλασικών Σπουδών του Πρίνστον άνοιξε τη συζήτηση για την απόφαση της Σχολής να καταργήσει την υποχρεωτική εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών. Σύμφωνα με τα νέα ήθη, οι σπουδαστές «ενθαρρύνονται να επιλέξουν τις γλώσσες», αλλά δεν υποχρεώνονται.Και όλα αυτά  συμβαίνουν για χάριν της πολιτικής ορθότητας!
Ήδη απο τον περασμένο χρόνο το κίνημα DisruptTexts («παρεμποδίστε τα κείμενα»)  έχει χαρακτηρίσει τα κλασικά κείμενα που θεωρούν ,,ότι προωθούν ξεπερασμένες και επικίνδυνες κοινωνικές αντιλήψεις,
Έργα όπως ο Βασιλιάς Ληρ ή η Οδύσσεια, θεωρούνται πως προωθούν τη βία και τον ρατσισμό.

Κατά τους υποστηρικτές αυτού του κινήματος, κάποια κείμενα, μεταξύ των οποίων και του Ομήρου, περιγράφουν περιστατικά βίας, ρατσισμού και μισογυνισμού.Μάλιστα το τόσο σημαντικό ζητημα είχε γίνει εκτενές  άρθρο στην εφημερίδα «Wall Street Journal».


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.