ΔΕΗ .ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ

Αύξηση θα έχουμε στα τιμολόγια της ΔΕΗ του κόστους 2  με 3 ευρώ σε ένα μεσαίο λογαριασμό..

Ο λόγος;; Η ενεργοποίηση της ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα η οποία συμπεριλαμβάνεται στα τιμολόγιά της προχωρά η ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα του ράλι που καταγράφεται στο χρηματιστήριο των ρύπων.Θα ξεκινήσει τον Μάιο,και  αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της τάξης του 7% στο ανταγωνιστικό σκέλος των λογαριασμών. 

Η λεπτομέρεια όπως που καθορίζει την ενεργοποίηση είναι τα τιμολόγια ..όσοι λοιπόν έχουν  παλιά τιμολόγια της επιχείρησης (Γ1, Γ1Ν),ενεργοποιείται αυτόματα  ενώ στα καινούρια τιμολόγια (ΔΕΗ My Home Enter) δεν περιλαμβάνεται καμία ρήτρα είτε διοξειδίου του άνθρακα είτε οριακής τιμής του συστήματος. ,, έτσι λοιπόν για τους καταναλωτές με καινούργοα τιμολόγια δεν θα  υπάρξει καμία επιβάρυνση.
Η ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα εισήχθη στα τιμολόγια της ΔΕΗ το φθινόπωρο του 2019, παράλληλα με την αύξηση που είχε αποφασιστεί τότε. Σημειώνεται ότι ως τιμή ενεργοποίησης της ρήτρας είχε οριστεί το κόστος των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 στα 30 ευρώ ο τόνος. Παρά το γεγονός ότι οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων έχουν προ πολλού υπερβεί τα 30 ευρώ, η ΔΕΗ είχε κρατήσει παγωμένη τη ρήτρα. Ωστόσο καθώς πλέον οι τιμές στο χρηματιστήριο έχουν ξεπεράσει τα 50 ευρώ ο τόνος, η ΔΕΗ αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη ρήτρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης στο Ελιτιστικό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών , ανέφερε ότι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι τιμές των ρύπων μπορεί να φτάσουν έως και τα 100 ευρώ ο τόνος. Το ράλι αυτό καθιστά επίκαιρο το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης που έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ και έχει ως στόχο το σβήσιμο όλων των λιγνιτικών μονάδων μέχρι το 2025.

Μια χώρα αυτόνομη σε παραγωγή διανομή  προμήθεια ρεύματος  να κλείνει τα εργοστάσια λιγνίτη ΟΧΙ ΒΕΒΑΙ ΛΟΓΩ ΡΥΠΩΝ , ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.