Αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής μεταναστών και συμφόρηση στην ηπειρωτική χώρα



Όπως αναφέρει η «Δημοκρατία» όλοι όσοι μετακινήθηκαν στην ενδοχώρα και όσοι ακολουθήσουν, καθώς οι μετακινήσεις αυτές συνεχίζονται, εξαιρούνται από τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, ακόμα και αν απορριφθούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει. Δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Τουρκία, αλλά δεν θα ζήσουν και στην Ευρώπη.
Άρα θα μείνουν εδώ κι όσο κι αν θέλουν να το αρνηθούν, άρχισε να φαίνεται. Όταν μεγάλες πολυεθνικές  βγάζουν ανακοινώσεις πως θα προσλάβουν μετανάστες, δε θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβουμε τη συνέχεια. Εμείς χρεωμένοι και χωρίς εργασιακά δικαιώματα οι μετανάστες ''φθηνά εργατικά χέρια''. Τα σπίτια, τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις στα χέρια των δανειστών. Η χώρα ''φτιάχνεται''  για τους συνταξιούχους της Ευρώπης ως χώρα αναψυχής. Ένα απέραντο καζίνο... Εμείς..... θα εξαφανιστούμε ή θα μεταναστεύσουμε όπως το 1950 και το 1960...

Επίσημα στοιχεία

Η Τουρκία, παρόλο που χρηματοδοτήθηκε αδρά από την Ε.Ε. προκειμένου να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, αρνείται συστηματικά να ανταποκριθεί στη συμφωνία. Πλέον αυτή την περίοδο δεν δέχεται επιστροφές και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι αληθινές διαθέσεις της παρούσας κυβέρνησης στη διαχείριση του Μεταναστευτικού αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου, αυτά τα οποία αποφεύγει πολύ έντεχνα να αναλύσει στις δημόσιες εμφανίσεις του ο Νότης Μηταράκης.
Δίπλα στον πρωθυπουργό και μπροστά από τις κάμερες ο Νότης Μηταράκης «απαιτεί» από την υπόλοιπη Ε.Ε. να αναγκάσει την Τουρκία να δεχθεί πίσω όσους μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα και ζητά από την ίδια την Τουρκία να φρενάρει τα κυκλώματα των διακινητών, όμως μακριά από τα φώτα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου οργανώνει καθημερινά τη διασπορά δεκάδων χιλιάδων αλλοδαπών στην ενδοχώρα, πάντα με το πρόσχημα της «αποσυμφόρησης», εξακολουθεί δε να δέχεται χιλιάδες αιτήσεις ασύλου από όσους ακόμα μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

Ουσιαστικά, η ίδια η παρούσα κυβέρνηση δεν τηρεί πρώτη τη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, προωθώντας συστηματικά δεκάδες χιλιάδες αλλοδαπούς στην ενδοχώρα. Η περίφημη δε και πολυδιαφημισμένη «αποσυμφόρηση» αφορά μόνο τα κέντρα υποδοχής και όχι τα νησιά. Έξω από τα κέντρα υποδοχής είναι χιλιάδες οι «αχαρτογράφητοι» αλλοδαποί χωρίς έγγραφα, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα νησιά λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.