Ο Ν.Μπακατσέλος της PYRAMIS περιμένει ακόμα την απάντηση των Γερμανών της BSH για την επαναλειτουργεία του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ

 Καμία απάντηση της γερμανικής BSH, ιδιοκτήτριας του εργοστασίου της PITSOS (Πίτσος), δεν είχε έρθει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πρόταση που είχε υποβάλει ο Νίκος Μπακατσέλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία, ο οποίος φέρεται έτοιμος να αναβιώσει την παραγωγή ηλεκτρικών κουζινών της ιστορικής μονάδας που έβαλε λουκέτο στα τέλη Μαρτίου.

Έτσι από χθες, Τετάρτη 14/04, άρχισε η διαδικασία των 200 απολύσεων με την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζομένους της βιομηχανίας PITSOS, που είχαν τεθεί εκτός εταιρίας από τις 31 Μαρτίου 2021.

Στόχος του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είναι να διασώσει τους 200 εργαζομένους του εργοστασίου (395 απασχολούνταν στην εταιρία στο τέλος του 2019 και 409 το 2018).

Αυτό, βέβαια, για να συμβεί πρέπει να απαντήσουν θετικά οι Γερμανοί που, μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν οι γραμμές, δεν είχε υπάρξει καμία επικοινωνία. Με βάση το επενδυτικό σχέδιο περίπου 100 άτομα θα εργαστούν στη νέα φάση με ορίζοντα 12μήνου. Εφόσον η συμφωνία προχωρήσει, τον δεύτερο χρόνο θα διπλασιαστούν οι εργαζόμενοι.
Ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρότασή του στοχεύει στην ανάπτυξη παραγωγικής δραστηριότητας ελληνικών κουζινών, πιθανόν με νέο σήμα. Η BSH, στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι δύο πλευρές, θα παραχωρήσει το δικαίωμα στο ελληνικό εργοστάσιο να παράγει για λογαριασμό της κάποιους όγκους προϊόντων για διάστημα 1-2 ετών.

Έτσι θα γίνει ομαλά η μετάβαση στη νέα δραστηριότητα του Έλληνα επιχειρηματία, με νέα σειρά προϊόντων ελληνικής παραγωγής, πιθανόν με νέο σήμα, αφού η BSH δεν προβλέπεται να παραχωρήσει τα σχετικά δικαιώματα.
https://www.newsbreak.gr

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.