"Θανατηφόρος Εθνικισμός"! Το ντοκιμαντέρ για τις Γενοκτονίες του Ελληνισμού 1913-1923


Δύο Έλληνες που ζουν στο Σικάγο των ΗΠΑ, πατέρας και γιος, έκαναν αυτό που μπορούσαν. Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ για τις Γενοκτονίες του Ελληνισμού, για τα τουρκικά εγκλήματα που έχουν μείνει ατιμώρητα. Είχαμε παρουσιάσει τη δουλειά τους, με συνέντευξη τους στο Militaire.gr. Την επαναφέρουμε σήμερα στην πρώτη σελίδα μας ,γιατί ΔΕΝ πρέπει να ξεχάσουμε όσα έχουμε υποστεί…

Επιτέλους ένα ντοκιμαντέρ για τις Γενοκτονίες που έχει υποστεί ο Ελληνισμός από το 1913 έως το 1923… Γενοκτονίες που η Τουρκία επειδή δεν μπορεί να κρύψει, τις αρνείται πεισματικά. Γενοκτονίες που για λόγους ανεξήγητους δεν φροντίσαμε να τις προβάλουμε όσο και όπως θα ΄πρεπε…

Η επιθυμία ενός Έλληνα του Πόντου, ο ενθουσιασμός και ο πατριωτισμός δύο Ελλήνων που ζουν πολύ μακριά από την Ελλάδα, στο Σικάγο των ΗΠΑ, ήταν συστατικά αρκετά για να κάνουν μια ιδέα πράξη και να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει τα πάντα για τις Γενοκτονίες του Ελληνισμού από το 1913-1923. Όλη η ιστορία-κατηγορητήριο κατά της Τουρκίας, με μαρτυρίες αλλά και απολύτως τεκμηριωμένες απόψεις. Με ντοκουμέντα που προέκυψαν και από τουρκικές πηγές, με στοιχεία που έρχονται στο φως για πρώτη φορά!

Το Militaire.gr έχει τη τιμή να φιλοξενεί τους δύο ανθρώπους που ανέλαβαν να κάνουν πράξη το πάθος του κ.Γιώργου Μαυρόπουλου “να ειπωθεί, να μείνει η ιστορία”. Είναι ο Έλληνας από τον Πόντο , που συνάντησε στο Σικάγο τον κ.Σπύρο Λαμπρινάτο και τον γιό του Παναγιώτη Λαμπρινάτο. Άνθρωποι που εργάζονται χρόνια στα ΜΜΕ, έχοντας πλέον τη δική τους εταιρεία παραγωγής, δούλεψαν σκληρά επί 8 χρόνια! Χρόνια σκληρής και επίμονης έρευνας για να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, οι μαρτυρίες, να “αναστηθούν” παλιές φωτογραφίες και “κουρασμένα” από τον χρόνο φιλμ! 8 χρόνια δουλειάς που είχε ως αποτέλεσμα ένα αριστουργηματικό ντοκιμαντέρ: “Θανατηφόρος Εθνικισμός” ο τίτλος του… Στο Σικάγο προβλήθηκε μία φορά σε επιλεγμένο κοινό. Δεν ήταν αρκετή λόγω του κόσμου που ήθελε να το παρακολουθήσει και γι΄ αυτό ακολούθησε και μία δεύτερη. Η συγκίνηση και τα δάκρυα όσων το παρακολούθησαν δεν ήταν μόνο για όσα έγιναν τότε… Ήταν συγκίνηση και δάκρυα ικανοποίησης που επιτέλους κάποιοι βρέθηκαν για να δημιουργήσουν έναν “αγωγό” μέσω του οποίου η ιστορία θα ειπωθεί δυνατά παντού.

Σπύρος και Παναγιώτης Λαμπρινάτος ,μιλούν στο Militaire.gr για το δημιούργημα τους. Επιλέξαμε αυτή η συζήτηση να προβληθεί δυο μέρες πριν από την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Μπορείτε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το “Θανατηφόρο Εθνικισμό” στην ιστοσελίδα που έχουν οι άνθρωποι που δούλεψαν για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ: www.LethalNationalism.com και   https://www.gofundme.com/f/lethal-nationalismΜοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.