Προδομένος Λαός - Μαντώ Μαυρογένους - ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 1' & 2' ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΤ


ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΙΓΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ,  ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ''ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ- ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ''.


Μια τοιχογραφία προσωπικοτήτων της ελληνικής επανάστασης του 1821 με κεντρικό άξονα αναφοράς τη ζωή, το πολεμικό έργο και τη γενναία εθνική προσφορά της αγωνίστριας Μαντώς Μαυρογένους. Η σειρά προήλθε απ' το ομότιτλο μυθιστόρημα του Γεωργίου Ρούσσου και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί σε 24 επεισόδια. Επειδή όμως δεν είχε την τηλεθέαση που ήθελαν και ανέμεναν οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ, προβλήθηκαν μόνο τα μισά απ' αυτά, δηλαδή 12. Η μέρα προβολής του ήταν η Τετάρτη. Το 1ο επεισόδιο προβλήθηκε στις 8 Ιουνίου 1983 και το 12ο και τελευταίο στις 7 Σεπτεμβρίου. Το γεγονός ότι η σειρά δεν σημείωσε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, οφειλόταν στο ότι προβλήθηκε στη διάρκεια του Καλοκαιριού και πολλοί δεν μπορούσαν να μεταφέρουν την τηλεόρασή τους στον τόπο όπου παραθέριζαν.

Στην Τεργέστη του 1815, η Ελληνική παροικία ενθουσιάζεται από την συντριβή του Ναπολέοντα στο Βατερλό. Οι Έλληνες πιστεύουν ότι η ήττα του Ναπολέοντα θα είναι το ερέθισμα για τον ξεσηκωμό του Γένους υπό την προστασία του Τσάρου. Οι Μεγάλες Δυνάμεις, όμως, δεν επιθυμούν να δυσαρεστήσουν τον Σουλτάνο ούτε να ταράξουν την ισορροπία στην Ευρώπη. Κι ενώ ο Μέτερνιχ ιδρύει την Ιερά Συμμαχία, τρεις Έλληνες, ο Σκουφάς, ο Ξάνθος και ο Τσακάλωφ, ιδρύουν την Φιλική Εταιρεία και αγωνίζονται σκληρά να προσηλυτίσουν μέλη και να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την Επανάσταση.
Η τηλεοπτική σειρά του Γεωργίου Ρούσσου ολοκληρώνεται με την απόφαση των προεστών για την έναρξη της Επανάστασης.
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) Γιάννης Βόγλης, Ντόρα Βολανάκη, Νίκος Γαλανός, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Κοτανίδης, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Μουστάκης, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Τίμος Περλέγκας, Μαρία Σκούντζου, Αλέξης Σταυράκης, Σωτήρης Τσόγκας, Πάνος Χατζηκουτσέλης.


ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1ο



ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο









Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.