Καποδίστριας και δημόσια διοίκηση ΜΕΡΟΣ Α


ΜΕΡΟΣ Α
Στην Δημόσια Διοίκηση ο Ιωάννης Καποδίστριας έφτιαξε ένα πλάνο που λειτουργεί και ισχύει μέχρι σήμερα:

Φρόντισε να έχουν τα Υπουργεία το απολύτως αναγκαίο προσωπικό. Όταν ήρθε ο Καποδίστριας, η Κεντρική Διοίκηση είχε 7 Υπουργούς και 185 αρχιγραμματείς. 
Ο αριθμός όλων αυτών μειώθηκε σε 11 γραμματείς και 1 Γενικό Γραμματέα, τον Γραμματέα την Επικρατείας ο οποίος, μαζί με τον Κυβερνήτη, θα προσυπέγραφε τα ψηφίσματα και την αλληλογραφία. 
Η κακοδαιμονία του Δημοσίου είχε ήδη ριζώσει στον Έλληνα, όπως παρατηρεί ο Καποδίστριας: «Η επανάστασις εγέννησεν ένα σωρόν ανθρώπων αργών, θελόντων να ζώσιν εκ του δημοσίου...» 

Πολύ σημερινό....Ειδικά μετά την αντιπολίτευση οι τοπικοί βουλευτές έφερναν καραβιές συντοπιτών τους στην Αθήνα για πρόσληψη στο δημόσιο και μάλιστα σε καίριες θέσεις, όχι κλητήρες.... Άνθρωποι στην πλειοψηφία τους αμόρφωτοι αλλά καλοί ψηφοφόροι. Σήμερα βέβαια επειδή ήταν πλέον πολύ προφανές άρχισαν να τους αντικαθιστούν με ''μορφωμένα'' δικά τους κολεγιόπαιδα.
 Τα προσόντα φυσικά πάντα τα ίδια, με μεγαλύτερο την κομματική ταυτότητα... Η κυρία Κεραμέως δεν κάνει τυχαία αυτά που κάνει.
 Είπε ξεκάθαρα πως οι νέοι πρέπει να στραφούν στα τεχνικά επαγγέλματα. Έτσι η δημόσια διοίκηση θα περάσει στα χέρια των κολεγίων!!! Οι συντοπίτες δε θα είναι πια χρήσιμοι γιατί το επιτελικό κράτος με την ψηφιακή διακυβέρνηση δε θα τους χρειάζεται πια... Σήμερα στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν κάποιοι αφανείς ήρωες που κρατούν ακόμα σθεναρά τα ηνία του κράτους και τιμούν τον όρκο που έδωσαν.

Το δημόσιο δεν είναι ούτε η Παγώνη, ούτε ο Εξαδάκτυλος, ούτε οι συνδικαλιστές.
Είναι οι άνθρωποι που μπήκαν δίνοντας εξετάσεις, ορκίστηκαν να υπηρετούν την πατρίδα και είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να κρατήσουν την Ελλάδα μέχρι τώρα τιμώντας τον όρκο τους.


Με πληροφορίες από  kapodistrias.info
Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.