Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;



Φτάσαμε στην εποχή των επιδομάτων και της ''τεμπελιάς''.
Ένας τεμπέλης δε ζει πολλά χρόνια, αραχνιάζει και στο τέλος σαπίζει από την αχρηστία....

Η εποχή της παραγωγής τελείωσε μαζί με τη ζωή μας. 
Η Ελλάδα είναι ο μόνος τόπος στον κόσμο που έχει τα πάντα!

Ο Σοφιανόπουλος έλεγε, μόνο τα μάρμαρα να πουλάμε, οι Έλληνες θα ζούνε πλουσιοπάροχα.

''ΜΑΡΜΑΡΑ η χώρα μας έχει τεράστιες ποσότητες! Όλοι ξέρουν το μάρμαρο του Παρθενώνα, το πεντελικό μάρμαρο. Η Πεντέλη έχει αρκετά κυβικά χιλιόμετρα μάρμαρο. Ένα κυβικό χιλιόμετρο είναι ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα και κάθε κυβικό μας δίνει καθαρά 40 τετραγωνικά μέτρα σε φύλλα 2 πόντους πάχος, άρα 40 δις τετραγωνικά μέτρα και με 25 χιλιάδες δρχ. το τετραγωνικό μέτρο κατ’ ελάχιστον μας κάνουν 1 τετράκις δρχ. ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ! ! Γιατί οι κυβερνώντες απαγόρευσαν με νόμο την εκμετάλλευσή του; Για παράδειγμα η Γερμανία δεν έχει καθόλου πρώτες ύλες, αλλά είναι οικονομικά η πιο δυνατή σ’ ολόκληρη την Ευρώπη λόγω βιομηχανίας και υποστήριξης των Η.Π.Α.''


Και ξέρετε τι έκαναν;Έβγαλαν  τον εισαγγελάτο και ελεγε, πω πω, να κλείσουν τα λατομεία μαρμάρων θα μας σκοτώσουν με τα φουρνέλα. Αποδείχτηκε ψεύτικο αυτό, τα φουρνέλα  ήτανε από διάνοιξη δρόμου, τότε για τους ολυμπιακούς αγώνες και έλεγαν άλλο τροπάρι...

Δε μπορούμε από την σκόνη, πεθαίνει ο κόσμος από καρκίνο του  πνεύμονα. Και το έτρωγαν... Έλεγε ο δήμος, ρε παιδιά τα σπίτια εκεί είναι παράνομα, εκεί είναι λατομείο και το ήξεραν οτι τα σπίτια δεν  έχουν άδεια.

Τα δημοσιογραφάκια όμως δεν τα έλεγαν  αυτά, αλλά γύριζαν το τροπάρι, ''κοιτάτε κράτος που σκοτώνει τον λαό του και αφήνει τα λατομεία να κονομάνε. Οπότε βγήκε υπουργική απόφαση για  κλείσιμο των λατομείων.

Η μαρμαρόσκονη ουσιαστικά είναι το ανθρακικό ασβέστιο (CaCO3).

Ο κόσμος όμως δε γνώριζε και δε γνωρίζει ακόμα πως η μαρμαρόσκονη δε μπαίνει μόνο στον σοβά αλλά και στις ζωοτροφές και στα φάρμακα, στα καλλυντικά,στη μαγειρική!!!

Στην Κίνα κάναμε εξαγωγή ,τα σημερινά που εισάγουμε από την Κίνα  είναι επεξεργασμένα τούρκικα από Έφεσο. Εκεί έχει τα μάρμαρα και από τον σμυρναίο ποταμό τον μαίανδρο.

Έκλισαν όλα τα ελληνικά, απλά επειδή, μόνο από την εξαγωγή μαρμάρων θα ζούσαν οι Έλληνες πλουσιοπάροχα. Πως να το κάνουμε, έχουμε πρώτη ύλη, δεν είμαστε Γερμανία που μας θέλει φτωχούς και βρίσκει μητσοτάκιδες να ζητιανεύουν, όπως έλεγε  ο μπαμπάς Μητσοτάκης, ''έλεγα δώστε λεφτά και μου 'λέγαν δε γίνετε εσείς να ζείτε καλύτερα από μας''.

Τα μάρμαρα τα δικά μας δεν έχουνε καμία σχέση με τα άλλα, να το ξέρετε.

Τη σκόνη από τα μάρμαρα που  έτριβαν την έκαναν ακόμη και αγάλματα και ήταν πραγματικά πρώτη ύλη σε πολλά. Με  πίεση μπορούσαν να γίνουν και φύλλα σαν λαμαρίνα!

Την κόλλα logo την γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πως το πρώτο εργοστάσιο ήτανε εδώ, στο Περιστέρι. Ήτανε φαρμακευτικό προιόν. Ανακαλύφθηκε  έμαθα από την ΧΡΩΠΕΙ, άλλοι λένε από αλλού. Την νταου κορνινγκ αλλά τότε ήτανε εδώ και αυτή. Εφευρέθηκε τότε για να κολλάει αμέσως και να μην αιμορραγεί ο στρατιώτης μέχρι να τον πάνε στο νοσοκομείο!

Πρώτα κλείσανε την ιντεαλ στανταρτ την καλύτερη εταιρεία κεραμικών στον κόσμο, την κεραφίνα, είχε και πολλές θυγατρικές και μετά τα μαρμαράδικα. Να βλέπατε τι πετάχτηκε στα σκουπίδια.... Εργαλεία τεράστια, πρέσες τεράστιες, φούρνους με πατέντες, γιατί κάποιος υπουργός, ήθελε να προωθήσει τα ιταλικά, ισπανικά, τούρκικα, γενικά τις  εισαγωγές.

Έχουμε την καλύτερη πρώτη ύλη.  Και ξέρετε από που είναι αυτή η πρώτη ύλη και  τώρα πια πέφτει στην θάλασσα;

Είναι από τα απομεινάρια την λάσπη των βωξιτών του αλουμινίου που δώσανε στον Μυτιληναίο τότε...

Το εργοστάσιο έκλεισε το 98. Τότε ο Γιαννόπουλος είπε οτι εδώ πλέον από εδώ, θα φύγουν τα εργοστάσια που βρομίζουν την περιοχή και θα γίνουν πολιτιστικά κέντρα.

Κοινώς, ξεκολάδικα, στριπτιτζάδικα, λέσχες και καφετέριες.




Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.