Πάνω από το 55% των Ισπανών διστάζουν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό, φοβούμενοι πιθανές παρενέργειες

 

Υπάρχει και ένα 8,4% που δηλώνουν αρνητές του εμβολίου

Φανερές έχουν αρχίσει να γίνονται οι συνέπειες της διγλωσσίας, αναφορικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού αλλά, και η απουσία -προσώρας τουλάχιστον- ολοκληρωμένης πληροφόρησης.

Ο σκεπτικισμός των Ευρωπαίων δείχνει να αυξάνει. Μετά τους Γάλλους, αλλά και τους Αμερικανούς, που, όπως φάνηκε σε σχετική δημοσκόπηση, δεν βιάζονται να εμβολιαστούν, και η πλειονότητα των Ισπανών δηλώνει τις επιφυλάξεις της. Όπως κατέδειξε έρευνα του ινστιτούτου CIS, μόλις το ένα τρίτο του ισπανικού πληθυσμού δηλώνει έτοιμο να κάνει αμέσως το εμβόλιο κατά της πανδημίας Covid-19.

Στον αντίποδα, ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών, το 55,2% για την ακρίβεια, μάλλον θα περιμένει ώσπου να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα του εμβολιασμού. Η δυσπιστία οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, στις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου και πρόκειται αναμφίβολα για έναν τομέα που οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές θα πρέπει να εξετάσουν καλά και να ενημερώσουν τους πολίτες.

Πίσω στην Ισπανία, μόλις ένα 8,4% των Ισπανών αρνείται να κάνει εντελώς το εμβόλιο, κάνοντας σαφές ότι οι αρνητές των εμβολίων αποτελούν μια κοινωνική ομάδα, η οποία όμως δεν πρέπει να συγχέεται με τους πολίτες που ακόμη φοβούνται.


https://www.newsbreak.gr

 

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.