Η τραγωδία του Falcon! Σαν σήμερα το 1999 πάνω από το Βουκουρέστι


Στις 14 Σεπτεμβρίου 1999 στον εναέριο χώρο της Ρουμανίας στο πρωθυπουργικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Mystere Falcon 900B, σκοτώθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και έξι άλλοι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του γιού του.Πρωτοδίκως, ο κυβερνήτης κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης είχε βρεθεί ένοχος και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε έφεση και αθωώθηκε από τις κατηγορίες της υπερβολικής ταχύτητας και του κακού χειρισμού του αυτόματου πιλότου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 35 μηνών γιατί δεν είχε ανάψει τη φωτεινή ένδειξη «προσδεθείτε». Ακούστε τι είχε πει ο ίδιος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σπύρο Χαριτάτο.
Τα ερωτήματα για την τραγωδία πάρα πολλά.Δεν έχουν απαντηθεί.Όπως και στην περίπτωση του Chinook, έτσι και στην ιστορία του Falcon έγιναν πολλά περίεργα κατά τη διάρκεια διερεύνησης των στοιχείων.
Σ΄εκείνη τη πτήση προς Βουκουρέστι ο καιρός ήταν άψογος. Κι όμως το πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρέθηκε ξαφνικά σε καθοδική πορεία με  κλίση 70 μοιρών  χωρίς προηγουμένως οι πιλότοι να έχουν διαπιστώσει οποιοδήποτε πρόβλημα , την οποιαδήποτε ένδειξη.Από τις καταθέσεις τους φαίνεται επίσης ότι εκείνη την ώρα διάβαζαν τον Χάρτη για την προσγείωση , ήταν ήδη στα 13.000 πόδια και σε απόσταση 60 μιλίων από τον διάδρομο προσγείωσης.
Απέμεναν 9 λεπτά για την προσγείωση.
Ο χειρισμός ήταν στα χέρια του Γιάννη Ανδρουλάκη.
Ξαφνικά το αεροσκάφος “βούτηξε” προς το έδαφος. Ο αυτόματος πιλότος απενεργοποιήθηκε, όμως ενεργοποιήθηκε ξανά  4 φορές κι αυτό έως τώρα δεν έχει εξηγηθεί . Κανονικά ο αυτόματος πιλότος έπρεπε να μείνει ανενεργός από την στιγμή που τον χειρισμό  είχε πλέον ο κυβερνήτης.
Το αεροπλάνο πέφτοντας με κλίση 70 μοιρών ανέπτυξε επιτάχυνση βαρύτητας 6g .Η επιτάχυνση αυτή δείχνει ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε και να κοπεί στα δύο πρίν φτάσει στο έδαφος ή πριν έρθει ξανά σε οριζόντια θέση.
Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι χάθηκαν,απαντήσεις δεν έχουν δοθεί και το Falcon ακόμη πετά! Το αγόρασε κάποιος πλούσιος της Ρουμανίας λένε οι πληροφορίες…
ΠΗΓΗ MILITAIRE

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.