Παραλογισμού συνέχεια για τον κορωνοιό και το σώσιμο

 Την ώρα που ο  Στέλιος Πέτσας ανακοινώνει τη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων, έχουμε και "σκέψεις" για χρήση drone και μυστικών αστυνομικών  για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοιός!!!

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας! Αλήθεια η κυβέρνηση δε σκέφτηκε ποτέ να εξοπλίσει τα νοσοκομεία και να προσλάβει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έδιωξε από τότε που ξεκίνησαν τα μνημόνια;
Δε σκέφτηκε να πιέσει την ΕΕ, ώστε τα χρήματα να διατεθούν για την υγεία κυρίως, αφού θέλουν ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ να μας σώσουν;

Η ψηφιακή πλατφόρμα διακυβέρνησης, τα φωτοβολταϊκά , οι ανεμογεννήτριες και η πράσινη ανάπτυξη θα σώσουν τον κόσμο από τον Κορωνοιό;

Κάποιοι μας δουλεύουν και μας δουλεύουν χοντρά....


Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, γνωστοποίησε ορισμένες από τις σκέψεις που υπάρχουν στις τάξεις της αστυνομίας σχετικά με τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό. Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για χρήση drones ενώ δεν απέκλεισε και την πιθανότητα ελέγχων από μυστικούς αστυνομικούς.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές σκέψεις της αστυνομίας σχετικά με τους αποτελεσματικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Μπαλάσκας επεσήμανε πως έχει πέσει στο τραπέζι η χρήση… drones ώστε να μπορέσουν οι αστυνομικοί να κάνουν μία εναέρια επιτήρηση. 


Τα  drones ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε κοσμικά νησιά, όπως η Μύκονος, όπου διοργανώνονται πάρτι – ορισμένα εκ των οποίων υπό άκρα μυστικότητα για την αποφυγή προβλημάτων με τις Αρχές.

Ο κ. Μπαλάσκας έφερε ως παράδειγμα μία τέτοια εκδήλωση σε κάποιο οίκημα με σιδερόφραχτες πύλες, όπου δεν μπορεί να μπουν οι ένστολοι. Τότε, ενδέχεται να γίνεται η χρήση των drones για να ελέγχεται η κατάσταση από αέρος.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως πρόκειται απλώς για σκέψεις, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει αν χρειάζεται και κάποια νομοθετική πρωτοβουλία για την χρήση τέτοιων μέσων. 
«Ο αρμόδιος υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είναι σε συζητήσεις με το επιτελείο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης», είπε.

«Για να λυθεί το πρόβλημα, θα χρησιοποιούνται όλα τα μέσα για να μπορέσουμε να συνετίσουμε τους συμπολίτες μας μήπως καταλάβουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνουν και να σταματήσουν ή με το καλό ή με το κακό». 
Μυστικοί αστυνομικοί
Ερωτώμενος σχετικά με το σενάριο για… μυστικούς αστυνομικούς σε πάρτι, ο κ. Μπαλάσκας δεν το απέκλεισε, τονίζοντας πως στόχος της αστυνομίας είναι να γίνονται ενδελεχείς έλεγχοι.

«Οι εντολές είναι να μπορέσουν (σ.σ. οι αστυνομικοί) μα αποτρέψουν τη διοργάνωση των event. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η πρόληψη και μόνο όταν αυτό αποτυγχάνει προβαίνει σε καταστολή».

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.