Λιβύη: Διαδηλώσεις κατά Σάρατζ


Διαδηλώσεις στο κέντρο της λιβυκής πρωτεύουσας. Πολίτες  διαμαρτύρονται για την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και για τη διαφθορά στη χώρα τους που σπαράσσεται εδώ και πολλά χρόνια από συγκρούσεις.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Όχι στη διαφθορά» και «Λιβύη, Λιβύη!», οι συγκεντρωμένοι, στην πλειονότητά τους νέοι, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση και τις ουρές στα βενζινάδικα.
«Κουραστήκαμε να ζούμε χωρίς ελπίδα, φτάνει πια», είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αϊμάν αλ Ουάφι, ένας 20χρονος που συμμετείχε στην κινητοποίηση.
Αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση ου νέου κορονοϊού, οι διαδηλωτές πήγαν αρχικά έξω από την έδρα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μαρτύρων. Τους περιστοίχιζαν περιπολικά και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.
militaire.gr

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.