Η Σερβία κατηγορεί τη Γερμανία οτι δίνει όπλα στο Κόσοβο


Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν, ανέφερε την Τετάρτη ότι τα υποτιθέμενα σχέδια της Γερμανίας για προμήθεια όπλων στη μερικώς αναγνωρισμένη δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και εξοπλίζει τους Αλβανούς «τρομοκράτες».

Η εφημερίδα «Vecernje Novosti» της Σερβίας ανέφερε πρόσφατα, επικαλούμενη πηγές, ότι οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου στην Πρίστινα έχουν ήδη πληρώσει στη Γερμανία 170 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια όπλων, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας και τώρα διαπραγματεύονται την αγορά των όπλων Heckler & Koch Gewehr 36 και δύο τανκ Λέοπαρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράδοση μιας νέας παρτίδας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στην Πρίστινα εγκρίθηκε από το 60% του Γερμανικού Συμβουλίου Ασφαλείας με επικεφαλής την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ο εξοπλισμός του στρατού που, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244, δεν πρέπει να υπάρχει, αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καταπατώντας το γερμανικό δίκαιο, αλλά είναι επίσης ένα μήνυμα προς τη Σερβία. [...] Το να δίνουμε όπλα σε Σιπτάρ (Αλβανούς) τρομοκράτες των οποίων οι ηγέτες έχουν κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη, και να ελπίζουμε για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή είναι είτε υποκρισία είτε τρέλα» δήλωσε ο Βουλίν, όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι όταν η Γερμανία δείχνει τη δύναμή της, ο κόσμος πρέπει να ανησυχεί για το μέλλον της.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα 1244 το 1999 για να εγκρίνει μια διεθνή πολιτική και στρατιωτική παρουσία στην τότε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας μέσω της ανάπτυξης ενός στρατιωτικού σώματος με σημαία του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.

https://sputniknews.gr/

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.