Μουσικα αφιερωματα...Βίκυ ΛεανδροςΓεννήθηκε ως Βασιλική Παπαθανασίου, στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας στις 23 Αυγούστου 1949 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959.

Πήρε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Μιλάει πέντε γλώσσες ενώ τραγουδά σε οκτώ.

Το πρώτο της τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1965 στη Γερμανία και γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία, η διεθνής αναγνώριση όμως ήρθε δύο χρόνια αργότερα με το L’Amour Est Bleu(συμμετοχή στo Φεστιβάλ της Eurovision) όπου και κυκλοφόρησε σε 5 γλώσσες σε όλες τις ηπείρους. 

Το 1972 συμμετείχε στο διαγωνισμό για δεύτερη φορά όπου και βραβεύτηκε με το περίφημο Après Toi κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων με 6 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, υψηλό νούμερο για την εποχή. Ακολουθούν δεκάδες δίσκοι στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, γιαπωνέζικα, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά. 

Το 1986 αποσύρεται για να αναθρέψει τα τρία της παιδιά έως το 1995 όπου και επανεμφανίζεται στη Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία...

Βελούδινη φωνή που σε ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου. 
Υπέροχα τραγούδια όπως ''''Το μυστικο''' 
'''Μια μέρα τ'Απριλη''' 
'''Χείλη που διψούν για αγάπη '' και πολλά άλλα. 

Ας θυμηθούμε το τραγούδι ....''οι Αναμνήσεις''

Ο καιρός κυλάει γρήγορα και δεν έχει ουσία να γεμίζουμε την ζωή μας με άσχημα γεγονότα...
Ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ευχάριστες αναμνήσεις που θα μας συντροφεύουν στο ταξίδι μας αυτό!!!!
Γεμάτες Φως και Αλήθεια ...απλές αλλά σπουδαίες λέξεις! !!!

ΑΝΝΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.