Για τι γεννήθηκες ξέρεις;



Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε εκφράσει αυτή την  απορία. ''Μάνα γιατί με γέννησες''

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ πιο απλά απ' ότι φανταζόμαστε. Σίγουρα δε γεννηθήκαμε για να υποφέρουμε αλλά για να προσφέρουμε!!!

Όλη αυτή η στεναχώρια που βιώνουμε και σκορπάμε γύρω μας είναι απόρροια του τρόπου που μεγαλώσαμε και των κανόνων που ανατράφηκε ο καθένας από εμάς.

Ο ρόλος της κοινωνίας και του περίγυρου μας μεγάλος. Ας το πιάσουμε λοιπόν από την αρχή.

Γεννήθηκες ελεύθερος άνθρωπος μεγάλωσες σ' ένα περιβάλλον όπου μπορούσες να παίξεις να ανακαλύψεις μέσα από το παιχνίδι σου χίλια δυο όμορφα πράγματα για την φύση και κατ' επέκταση για σένα τον ίδιο. Άκουγες γύρω σου ανθρώπους να γελούν και να τραγουδούν, γιαγιάδες, μαμάδες,γειτόνισσες να λένε ιστορίες δικές τους τα βράδυα που μαζεύονταν όλοι στις αυλές  και γιατί όχι ακόμα και στο δρόμο μπροστά από τις πόρτες τους για να έχουν το νου τους και σ' εσάς που παίζατε.

Παραμύθια ,μαγειρέματα,γιορτές με συγγενείς και φίλους χωρίς να είναι κάποια γιορτή απλά γιατί το ήθελαν. Πολλές φορές φτωχικά χωρίς πολλές ανέσεις οι άνθρωποι όμως ήταν γελαστοί. Περίεργο ε;
Μεγαλώνοντας έμαθες να είσαι ευγενής και να  βοηθάς τους γύρω σου χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα η πληρωμή  σου είναι το χαμόγελο αυτού που βοήθησες! Έμαθες την εντιμότητα, το ήθος, το  δίκαιο πήρες αρχές και αξίες!!!

Πάμε τώρα στην άλλη  πλευρά.

Γεννήθηκες ελεύθερος άνθρωπος μεγάλωσες σ' ένα περιβάλλον όπου έπρεπε να  μη μιλάς να μη λες για τους φανταστικούς φίλους και φυσικά να μην εκφράζεις απορίες για όλα, Το δικό μου το παιδί είναι πανέξυπνο τα ξέρει όλα από την κοιλιά μου ακόμα, Πολλά  και άχρηστα ουσιαστικά παιχνίδια γιατί δε θέλουν οι γονείς σου να σου λείψει τίποτα. Δεν έμαθες να ζητάς συγνώμη για τα λάθη σου γιατί ''είσαι πάνω απ όλους''. Έγινες εγωιστής και δύστροπος. 

Και κάπως έτσι ζεις τη ζωή σου μέχρι την στιγμή που αυτή πλησιάζει στο τέλος της και τότε αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι έκανες σωστά και τι λάθος.

Αν πήρες το σωστό δρόμο θα είσαι ευτυχής και χορτασμένος, αν όχι θα είσαι ένας περίεργος άνθρωπος που όλοι πίσω από την πλάτη σου θα παρακαλούν να ''φύγεις'' για να ελευθερωθούν.

Διάλεξε λοιπόν τι θες να είσαι και δείξε το δρόμο και στα παιδιά σου.

Το κλειδί βρίσκεται μέσα σου , το λένε ΑΓΑΠΗ!!!!  Από εκείνη την παλιά την αγνή που την έδινες απλόχερα χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα κι όμως εκείνο ερχόταν κάθε φορά εις διπλούν....


ΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.