Η ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ... (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)


Επειδή η συνδιαλλαγή των ανθρώπων με ανταλλαγή αγαθών (δίνω ελιές, παίρνω ύφασμα) δεν ήταν πάντα εφικτή, «εφευρέθηκε» κάτι που θα ήταν κοινής αποδοχής και θα διευκόλυνε τις συνδιαλλαγές. Αυτό, λόγω της χρησιμότητάς του, ονομάσθηκε «ΧΡΗΜΑ» και το οποίο είχε αξία συμβολική.
Επειδή δε (κατά Αριστοτέλη) το χρήμα ήταν «καθ΄υπόθεσιν και κατά δοξασίαν», επειδή δηλαδή ήταν «νομιζόμενο», ονομάσθηκε και ΝΟΜΙΣΜΑ.
Αν σήμερα προσθέσουμε όλα τα χρήματα που υπάρχουν στον πλανήτη (σε ιδιώτες, σε κρατικά ταμεία, σε τράπεζες κλπ) θα προκύψει ένα ποσόν Χ.
Αν στην συνέχεια προσθέσουμε το χρέος όλων των χωρών [1], θα διαπιστώσουμε ότι το ποσόν που προκύπτει, είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του Χ.
Τι έγινε; Πως και ποιος είναι υπεύθυνος γι΄αυτή την παράνοια;
Την απάντηση την φωνάζει απ΄το μακρινό παρελθόν ο Αριστοτέλης και μέσα απ΄τα «Πολιτικά» του  … «ΠΑΝΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΟΚΟΣ ΕΣΤΙ» !
Ο ΤΟΚΟΣ! Ο τόκος που προέρχεται από το ρήμα «τίκτω» (=γεννώ)! Ο τόκος που μετέτρεψε το χρήμα από ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΕΣΟΝ, σε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ …
Όσο οι «εφευρέτες» της σύγχρονης Οικονομολογίας και Επικυρίαρχοι χρησιμοποιούν τον ανήθικο τόκο, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ελευθερία …
Ι.Π

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
[1]   Υπενθυμίζεται το παρανοϊκό, ότι ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη (πλήν μιάς) χρωστούν ... όλες έχουν εξωτερικό χρέος και μάλιστα μεγάλο! Το πως και το γιατί το ξέρουν οι Επικυρίαρχοι. Το ξέρουν όλοι αυτοί, για τους οποίους ελπίζουμε ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα πληρώσουν ότι ακριβώς τους αναλογεί!
apokalypsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.