Πως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βοήθησε τους ναζί να κατακτήσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης


Πως η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βοήθησε τους ναζί να κατακτήσουν μεγάλο μέρος της Ευρώπης

  
Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πολλοί Γερμανοί στρατιώτες λάμβαναν ένα «φάρμακο» που...
ονομαζόταν Pervitin το οποίο περιείχε καθαρή μεθαμφεταμίνη. Αυτό το ναρκωτικό το γνωρίζουμε σήμερα ως crystal meth (κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη).

«Στη Βέρμαχτ ανακάλυψαν πως το Pervitin μείωνε τον φόβο, μείωνε την ανάγκη για ύπνο και έκανε τον άνθρωπο πιο επιθετικό. Αυτοί οι τρείς λόγοι φάνηκαν τέλειοι στον γερμανικό στρατό το 1940» ανέφερε ο Norman Ohler, συγγραφέας του βιβλίου «Blitzed: Drugs in the Third Reich», στο Business Insider.

«Τα ναρκωτικά μπήκαν στο παιχνίδι ως ένα είδος φαρμακολογικού όπλου. Ακριβώς όπως χρησιμοποίησαν και τα πραγματικά όπλα για να πολεμήσουν» τόνισε ο συγγραφέας ο οποίος έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Ο Τσόρτσιλ όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί δεν ανησυχούσε τόσο πολύ για την ταχύτητα του γερμανικού στρατού και αυτό γιατί μετά από 12 ώρες σκληρών μαχών θα έπρεπε να ξεκουραστούν. Το Θέμα, όμως, είναι πως ο γερμανικός στρατός που έπαιρνε την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη δεν είχε ανάγκη από ξεκούραση. Ο Τσώρτσιλ, ωστόσο, αυτό δεν το γνώριζε και έτσι οι Ναζί τις τρείς πρώτες ημέρες έκαναν μια τεράστια πρόοδο όπου απλώς δεν σταματούσαν να πολεμούν και να εκπλήσσουν με δυσάρεστο τρόπο τους Συμμάχους»!

πηγη:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.