ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ



Γεννήθηκε το 1936, στο ορεινό χωριό Ανώγεια Μυλοποτάμου Ρεθύμνου της Κρήτης από οικογένεια με μουσική παράδοση και πολλούς λυράρηδες.

Στα οχτώ του χρόνια, όταν οι Γερμανοί έκαψαν το χωριό του, ξεριζώθηκε από τον τόπο του μαζί με τους υπόλοιπους κατοίκους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε χωριό της επαρχίας Μυλοποτάμου όπου παρέμειναν μέχρι και την απελευθέρωση της Κρήτης.
Αδέλφια του είναι οι επίσης γνωστοί μουσικοί της κρητικής μουσικής, Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης) και Γιάννης Ξυλούρης (Ψαρογιάννης).

Τι να πρώτο διαλέξεις από τα υπέροχα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει με την αγγελική φωνή του και που όταν τα ακούς είναι σαν μαχαιριά στην καρδιά σου....
Μέχρι σήμερα συνεχίζει, μέσα από τραγούδια του, να μας θυμίζει τις απλές αξίες που έχουμε ξεχάσει. Το καθαρό κούτελο, το ανοιχτό μυαλό και την ψυχή που δεν θέλει να φυλακίζεται στην αγριάδα της καθημερινότητας.

Ένα από τα δυνατότερα σε μηνύματα τραγούδι είναι το...""Πώς να σωπάσω?"".

Η ομορφιά του κόσμου είναι μπροστά μας όσο και αν προσπαθούν με κάθε μέσο να μας πείσουν για το αντίθετο. ..

Η Ιστορία μας, η οικογένεια μας, μας έχουν δώσει γερές βάσεις να ατενίζουμε με σταθερό βλέμμα τον ήλιο. .."το φως"..γιατί είμαστε φωτεινοί άνθρωποι με ψυχή και δεν πρόκειται ποτέ να μας ρίξουν στον βούρκο που ζουν αυτοί. ..Διότι τα δικά μας φτερά είναι χρυσοκέντητα και γιατί...εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε αδερφέ τον κόσμο!!!!!!!




ΑΝΝΙΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.