ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Κικίλιας: Να προχωρήσουμε σε ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Του ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Μπορεί ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιαςμιλώντας χθες το μεσημέρι στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Λάρισας, να έκανε λόγο για κάλυψη των κενών σε μηχανολογικό εξοπλισμό, όσον αφορά στις ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (προγράμματα ΣΔΙΤ), ωστόσο κατά τη διάρκεια συνάντησης του με γιατρούς-καθηγητές του ΠΓΝΛάρισας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και έκανε λόγο για αλλαγή του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του και τη μετατροπή του σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της LarissaPress, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και στην οποία εκτός του υπουργού Υγείας ήταν παρόντες ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης, ο αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Τσιαούσης και καθηγητές ιατροί του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι το ΠΓΝΛ να μπορεί να λειτουργεί ολόκληρο το 24ωρο, εφτά μέρες τη βδομάδα και να διοικείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή με την ύπαρξη Διοικητικού Συμβουλίου, προφανώς όπως λειτουργεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο αυτό στον χώρο της υγείας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, αλλά και σε βασικά νοσοκομεία της Αθήνας.
Ο κ. Κικίλιας έδειξε στους συνομιλητές του πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει ότι χρειάζεται ώστε να μειωθούν οι σπατάλες στον χώρο της υγείας και οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικότερες υπηρεσίας υγείας καθημερινά.
Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός μιλώντας στη συνεστίαση της ΝΟΔΕ Λάρισας σημείωσε με νόημα πως στόχος του συστήματος υγείας θα πρέπει να είναι η κάλυψη των αναγκών του συνολικού ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού –ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης του καθενός- και έκανε λόγο για παρεμβάσεις που θα έχουν ως στόχο τη μετατροπή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας σε πραγματικό «στολίδι» για ολόκληρη τη χώρα.
Οι εξελίξεις όπως αυτές προδιαγράφονται από τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας αναμένεται λοιπόν να είναι σημαντικές, προκαλώντας αντιδράσεις στους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.