Εκπομπή του 1989 εξηγούσε πως θα είναι τα σπίτια το 2020: Τα παράθυρα θα μετατρέπονταν σε οθόνες υπολογιστήΕίναι δεδομένο πως κάποια χρόνια πριν όταν κάποιος άκουγε την  χρονολογία 2020 φανταζόταν ιπτάμενα αυτοκίνητα και σπίτια με ρομπότ υπηρέτες.
Σίγουρα, σήμερα, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ, ενώ η καθημερινότητα του ανθρώπου έχει γίνει ακόμα πιο εύκολη από πολλές απόψεις. 
Ωστόσο μια εκπομπή του 1989 είχε προσπαθήσει να δείξει πως θα ένα κανονικό σπίτι το 2020, όμως μάλλον το προχώρησε λίγο... παραπέρα. 
Στην εκπομπή παρουσιαζόταν ένα σπίτι λίγο πιο... «εξωγήινο» που ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει το 2080, αλλά σήμερα εν έτει 2020 ακόμα τα σπίτια δεν έχουν σ' αυτό το επίπεδο. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω εκπομπή που είχε τίτλο "TV show Tomorrow's World 1989" τα παράθυρα του 2020 θα μετατρέπονταν σε οθόνες τηλεόρασης ή υπολογιστή με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ τα gadgets θα φορτίζονταν αυτόματα στον τοίχο μέσω ειδικών υποδοχών. 
Η θέρμανση θα προσαρμοζόταν ανάλογα με την συχνότητα της χρήσης ενός δωματίου, ενώ το θέμα της κλιματικής αλλαγής και το κατά πόσο όλα αυτά στα επόμενα 30 χρόνια θα την επηρέαζαν υπήρχε και τότε. 
Αξίζει όμως να σημειωθεί πως κάποιες αλλαγές τις «πέτυχαν», όπως για παράδειγμα την ενεργοποίηση του ηχοσυστήματος μόνο με τη φωνή κάτι που ωστόσο παραπέμπει στους δύο σύγχρονους virtual «βοηθούς», την Alexa της Amazon και στο Google Home.

 pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.