Συμφωνία Ρωσίας και Τουρκίας για πληρωμές σε εθνικό νόμισμα


Βασικός στόχος της προετοιμασίας είναι η αύξηση και σταδιακή αλλαγή στη χρήση εθνικών νομισμάτων για τους διακανονισμούς μεταξύ των δύο χωρών και ενίσχυσης της ελκυστικότητας των εθνικών νομισμάτων για τις εταιρείες.
Τα υπουργεία Οικονομικών Ρωσίας και Τουρκίας υπέγραψαν συμφωνία προκειμένου να γίνονται σε εθνικό νόμισμα οι διακανονισμοί και οι πληρωμές.

«Υπεγράφη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Ρωσίας και τη κυβέρνησης της Τουρκίας για τους διακανονισμούς και των πληρωμών, με στόχο την επέκταση και την ενδυνάμωση της διατραπεζικής συνεργασίας, όπως επίσης και της διασφάλισης των πληρωμών χωρίς διακοπή μεταξύ ρωσικών και τουρκικών οντοτήτων» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να συνδεθούν τουρκικές τράπεζες και επιχειρήσεις με το ρωσικό SWIFT και την επέκταση της αποδοχής των ρωσικών καρτών Mir στην Τουρκία.

Βασικός στόχος της προετοιμασίας είναι η αύξηση και σταδιακή αλλαγή στη χρήση εθνικών νομισμάτων για τους διακανονισμούς μεταξύ των δύο χωρών, της δημιουργίας κατάλληλης δομής για την αγορά και ενίσχυσης της ελκυστικότητας των εθνικών νομισμάτων για τις εταιρείες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.