Πούτιν: Ρωσία - Κίνα υπέγραψαν συμφωνίες για επέκταση της χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εμπόριο


Συνάντηση είχαν, σήμερα στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν για θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. 
Το μήνυμα ότι η Ρωσία και η Κίνα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για την επίλυση της κορεατικής κρίσης, της συριακής κρίσης, αλλά και για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, απέστειλε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι δυο τους.

Όπως ανέφερε, από την πλευρά του ο Τζινπίνγκ, επί τάπητος στη συνάντησή του με τον Πούτιν ετέθησαν θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και διεθνή ζητήματα.

Παράλληλα, ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία και η Κίνα αναμένεται να αναπτύξουν την πρακτική των πληρωμών σε εθνικό νόμισμα. Όπως είπε, υπεγράφησαν συμφωνίες για την περαιτέρω επέκταση της χρήσης του ρουβλίου και του γουάν στο διμερές εμπόριο. 

Αναφορικά με την κορεατική κρίση, ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Ρωσία και η Κίνα τηρούν την ίδια στάση.

«Πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πέρα από την ειρηνική πολιτική και διπλωματική επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή», τόνισε ο Πούτιν. 
Εν τω μεταξύ, ο Τζινπίνγκ επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κίνας βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο και στο μέλλον μπορούν μόνο να βελτιωθούν.

«Βήμα-βήμα, καταφέραμε νε πάμε τις σχέσεις μας στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία... Δεν υπάρχει όριο όσον αφορά στην τελειοποίηση των σχέσεών μας. Θα γίνονται ολοένα και καλύτερες. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι αυτή η επίσκεψη θα οδηγήσει σίγουρα σε λαμπρότερες επιτυχίες», είπε. 

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Κίνας αφίχθη στη Μόσχα. Στον προγραμματισμό της επίσκεψης του Τζινπίνγκ ήταν η υπογραφή 30 εγγράφων ανάμεσα στο Πεκίνο και στην Κίνα. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.