Κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης και τον Σαρίδη η κυβέρνηση



Με ένα επιπλέον «ναι» των αναμενόμενων πέρασε τη σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης η κυβέρνηση. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισε ο Γιάννης Σαρίδης, βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων ο οποίος μόλις πρόσφατα είχε αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον Βασίλη Λεβέντη. Θυμίζεται πως ο Γιάννης Σαρίδης είχε υπερψηφίσει και τον προϋπολογισμό. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν 153 βουλευτές και κατά 136 επί 282 παρόντων. Το επόμενο στοίχημα πλέον τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα όσο και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι ευρωεκλογές. Και οι δύο έχουν δώσει στην εκλογική αναμέτρηση δημοψηφισματικό χαρακτήρα.


Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υιοθέτησαν χαμηλότερους τόνους κατά την κοινοβουλευτική αναμέτρηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεντρώθηκε στο πρόγραμμα κυρίως της Νέας Δημοκρατίας ενώ επιχείρησε να αποδομίσει το «αριστερό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε με απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και αποπειράθηκε να ταυτίσει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με την ελίτ, όχι λόγω καταγωγής αλλά κυρίως λόγω πολιτικής, όπως είπε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ταυτίζεστε με την φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας

Με ένα λεκτικό λάθος του Νίκου Βούτση, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ξεκίνησε η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Χαρακτήρισε την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου φανταστική και ξεκαθάρισε πως τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν τη χαρίζουμε στην αριστερά. «Εσείς το μόνο που έχετε κάνει είναι να παράγετε μιζέρια» είπε σημειώνοντας πως κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να παράγει πλούτο.
Αναφέρθηκε σε μια κυβέρνηση που έχει απεριόριστες ανοχές σε συμπεριφορές που δεν χωρούν στην Νέα Δημοκρατία. «Που θα ήταν αδιανόητες σε μια φυσιολογική χώρα», όπως είπε.
Παραδέχθηκε ότι η συζήτηση την Τετάρτη (08/05/2019) εκτραχύνθηκεκαι ότι δεν είναι αυτό το ήθος του. «Δεν θα δεχθώ καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια μου» είπε ξεκαθαρίζοντας πως ο τρόπος που πολιτεύεται δε θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αδυναμία.
Αφιέρωσε στον πρωθυπουργό ένα δίστιχο από το ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη με τίτλο «Φοβάμαι» και αναφέρθηκε στις αλήθειες που προέκυψαν από αυτή τη συζήτηση.
«Όλοι μαζί είστε Πολάκης, αυτό κατάλαβα από αυτή τη συζήτηση»υποστήριξε και τόνισε πως ήταν επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγηθούμε εδώ, καθώς δε ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει ή θα μπορούσε να τον αποπέμψει.
Άδειασε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χρήση της φωτογραφίαςπου έκανε συνδέοντας τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα με τη Χούντα.
Εκτίμησε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης γύρισε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση. «Ο κύριος Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκη από μέσα του» είπε σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρωθυπουργού την Τετάρτη (08/05/2019).
«Κύριε Τσίπρα, όταν μου μιλάτε στον ενικό σε αυτή την αίθουσα δε θίγετε εμένα αλλά το αξίωμα σας. Και όταν σας μιλώ στον πληθυντικό δεν το κάνω από σεβασμό αλλά γιατί σέβομαι το αξίωμά σας και το κοινοβούλιο» τόνισε, ενώ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι τον περιφέρουν σαν γλάστρα.
Η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές δεν είναι παραπολιτικό κουτσομπολιό αλλά πολιτική συζήτηση, υποστήριξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ιδιωτική ζωή και όλα πρέπει να είναι διαφανή.
«Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για τις σχέσεις τους με την ελίτ, πρέπει να είσαι έτοιμος για αντιδράσεις» σημείωσε.
«Η κατάρρευση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πραγματικότητα και μια μεγάλη νίκη όσων υπέστησαν το μπούλινγκ» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως τον δικαίωσε ο Παύλος Πολάκης για τα περί φασισμού, επικαλούμενος την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού για «δικιά σας δημοκρατία», σημειώνοντας πως η δημοκρατία είναι μία.
«Οι διαφορετικές εκδοχές της δημοκρατίας έχουν αποτελέσει τη βάση των περισσοτέρων ολοκληρωτικών καθεστώτων της ιστορίας»πρόσθεσε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποστάσεις από τον υπουργό του.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.