Το 2050 θα ΄μαστε 10 δισεκατομμύρια! Πως θα τρεφόμαστε;



Πώς θα τρέφονται 10 δισεκατομμύρια κάτοικοι που θα έχει η Γη το 2050; Θα έχει εξασφαλιστεί η διατροφική ποιότητα και παράλληλα θα έχουν μειωθεί οι ανισότητες; Το Museu do Amanha (Μουσείο του Αύριο) του Ρίο προσπαθεί να απαντήσει στις ερωτήσεις αυτές.
Το 2050 θα χρειάζεται 50% περισσότερη ενέργεια και 40% περισσότερο νερό για να τραφεί ο πλανήτης, αναφέρει το υπερ-μοντέρνο μουσείο πάνω στους τοίχους του οποίου προβάλλονται βίντεο με καλλιέργειες σε όλες τις ηπείρους, στο πλαίσιο της έκθεσης που εγκαινιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.
“Η διατροφή έγινε ένα καυτό θέμα που ενδιαφέρει όλο τον κόσμο σήμερα”, εξηγεί ο Λεονάρντο Μενέζες, επιμελητής της έκθεσης “Pratodomundo” (Φαγητό για όλο τον κόσμο).
Το υλικό της έκθεσης δόθηκε από το AFP (φωτογραφίες και βίντεο από όλο τον κόσμο) και από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).
Αλληλεπιδραστικές προβολές επιτρέπουν στον θεατή να ακολουθήσει μια ολόκληρη διαδρομή για να κατανοήσει τις προκλήσεις της διατροφής το 2050.
ΠΗΓΗ MILITAIRE
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ, ΠΧ: ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,ΧΡΥΣΟ ΚΛΠ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΔΑ!!! ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΟΥΝ;
ΠΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΟΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ''ΛΕΥΚΟΥΣ'' ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ; 
ΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΔΑΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ!!!
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ,ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ 'ΑΝΘΡΩΠΟΙ'

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.