Ισοτητα vs Δικαιοσυνη


Δύσκολος ο διαχωρισμός;

Καθόλου. Πρόκειται για δυο διαφορετικές έννοιες που εντέχνως έχουν μπερδέψει και πλέον θεωρούμε πως είναι το ίδιο και το αυτό.

Χμμμμ!!!!  Λοιπόν ισότητα έχουμε ΜΟΝΟ ανάμεσα σε ίδια πράγματα (ανθρώπους ζώα, αντικείμενα κλπ) πχ δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, σε ένα σκύλο και μια γάτα και ούτω καθεξής.

Ισότητα δεν μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σε γυναίκες ή ανάμεσα σε άντρες σε αρσενικούς σκύλους , σε θηλυκούς σκύλους,αρσενικές γάτες ,θηλυκές γάτες κλπ.

Ανάμεσα σε όμοια δηλαδή.

  ΤΑ ΑΝΟΜΟΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΑ, ΝΟΜΟΣ

Αν ψάξεις σε όλο τον κόσμο δεν νομίζω πως θα βρεις ανθρώπους ή ζώα να έχουν κάποιον αντίστοιχο όμοιο άρα ίσο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο όρος Ισότητα= ίσος περιλαμβάνει αυστηρά άψυχα αντικείμενα σχήματα κλπ που όντως μπορεί να είναι όμοια χωρίς καμιά διαφορά. 
Όλα τα έμψυχα είναι μοναδικά  ακόμα κι ανάμεσα σε δίδυμα  που είναι πανομοιότυπα εξωτερικά,  εσωτερικά όμως είναι διαφορετικά.

Προσπαθώ άνθρωπε να σου δείξω σε πόσο λάθος δρόμο μας έχουν βάλει τι ψέμα έχουμε πιστέψει κι αντί να σεβόμαστε  και να αγαπάμε τη μοναδικότητα μας θέλουμε να ισοπεδωθούμε πιστεύοντας πως έτσι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι!!!

Όχι τη μοναδικότητα σου είναι που φοβούνται, ακόμα και τα αντικείμενα τα χειροποίητα επειδή δεν είναι πότε ολόιδια είναι αδύνατον αυτό (μπορεί να γίνει μόνο με μαζική παραγωγή από μηχανές και καλούπια) έχουν υψηλότερη τιμή  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ

Η δικαιοσύνη πάλι επίσης παρεξηγημένη έννοια.
 Η δικαιοσύνη κάποιες φόρες ανακουφίζει κάποιες φορές πονάει και πονάει πολύ.
 Σήμερα έχουμε επιλεκτική δικαιοσύνη άρα δεν έχουμε  δικαιοσύνη!!!

Δεν το περίμενες ετσι;

Δε θα δώσω παράδειγμα θα σου ζητήσω μόνο να φέρεις στο μυαλό σου δικές σου εμπειρίες.
Σκέψου σαν να είσαι ξένος προς αυτές τις εμπειρίες και πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Αν βλέπεις ότι έχεις άδικο μην προσπαθείς να βγεις από πάνω δώσε το δίκιο σε αυτόν που το έχει. Θα πονέσεις σε κάποιες περιπτώσεις ΠΟΛΥ αλλά θα έχεις πράξει το σωστό και θα έχεις βάλει την δικαιοσύνη εκεί που της αξίζει.
Μακροπρόθεσμα θα έχεις και όφελος από αυτό.......

Ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά όχι αδιάβατος...... Να θυμάσαι μόνο πως ότι δε θα ήθελες να σου κάνουν να μην το κάνεις!!!!



ΜΑΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.