ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έφτασαν  στο κέντρο της Αθήνας,  στην πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία. Απλοί πολίτες, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Εκκλησίας έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο και παρακολούθησαν τις ομιλίες –μεταξύ άλλων- των Μίκη Θεοδωράκη, Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου και Γιώργου Κασιμάτη.

Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, με την άφιξη δεκάδων λεωφορείων από την περιφέρεια. Διαδηλωτές από τη  Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πάτρα και την Κρήτη –αλλά και άλλες περιοχές της χώρας- έφταναν από το πρωί μέχρι το λίγη ώρα πριν την έναρξη της πορείας στις 14:00 στην Αθήνα.

 Με κεντρικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι ελληνική» και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια τους, οι πρώτοι διαδηλωτές άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος γύρω στις 12:00 το πρωί και μέχρι την έναρξη του συλλαλητηρίου η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη.

 Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας, περί τους 140.000 πολίτες έδωσαν το «παρών». Παρόλα αυτά, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου έκαναν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό, ισχυριζόμενοι ότι στο κέντρο παρευρέθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι. 

Μίκης Θεοδωράκης: Να μην συμφωνήσουμε στην παραχάραξη της ιστορίας
 
Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο πρώτος ομιλητής που ανέβηκε στην εξέδρα, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

Ο γνωστός μουσουργός, ο οποίος  έπεσε θύμα αντιεξουσιαστών που πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα έξω από το σπίτι του, ξεκίνησε την ομιλία του καταγγέλλοντας την επίθεση αυτή και εξαπολύοντας «πυρά» κατά της κυβέρνησης.

«Σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας ώρα, όπου μαύρα σύννεφα συσσωρεύονται, εμείς καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις νέες προκλήσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης. Συμπλήρωσε δε, ότι τα Σκόπια «με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας, για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν μας επιτρέπεται να συμφωνήσουμε με αυτή την παραχάραξη της ιστορίας».cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.