Σαν σήμερα: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το 1944


Σαν σήμερα, στις 11 Ιανουαρίου του 1944, το λιμάνι του Πειραιά υπήρξε πεδίο βομβαρδισμών. Αγγλικά αεροσκάφη προσπάθησαν να καταρρίψουν αντίστοιχα γερμανικά με το λιμάνι του Πειραιά να βρίσκεται στο επίκεντρο των βομβαρδισμών. 

Από το ανηλεές σφυροκόπημα η πόλη υπέστη τεράστιες καταστροφές, ενώ τα θύματα έφτασαν τις 5.500.

Ήταν ο σφοδρότερος αεροπορικός βομβαρδισμός που καταγράφηκε στην Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τους πολίτες του λιμανιού να πληρώνουν βαρύτατο φόρο αίματος.
Το λιμάνι του Πειραιά ήταν σημαντικός κόμβος στο δίκτυο εφοδιασμού των γερμανικών  δυνάμεων στα Βαλκάνια και στο μέτωπο της Ιταλίας και οι σύμμαχοι ήθελαν να τους αποκόψουν. 

Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 84 βομβαρδιστικά Β-17 από την 5ην Πτέρυγα Βομβαρδισμού της 15ης Αεροπορικής Δύναμης με στόχο το ελληνικό λιμάνι. 

Στο youtube υπάρχει ένα ενδιαφέρον βίντεο που είχε ετοιμάσει η Γ΄ Τάξη Πληροφορικής του δεύτερου ΕΠΑ.Λ.:


Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.
Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.