10 Πράγματα που δεν γvωρίζεις για τον Χίτλερ

Ο Αδόλφος Χίτλερ, υπήρξε ένας ηγέτης και δικτάτορας που επηρέασε καθοριστικά την ιστορία της ανθρωπότητας. Εσείς τι γνωρίζετε γι’ αυτόν;
1) Η θρησκεία του Χίτλερ
Δεν υπάρχουν σαφείς αναφορές για την θρησκεία που υιοθέτησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεγάλωσε σε μοναστηριακό σχολείο, καθώς οι γονείς του πίστευαν στην Καθολική Εκκλησία.

Στην ενήλικη ζωή του, όμως άρχισε να κρατάει αποστάσεις από τον Χριστιανισμό. Ο Χριστιανισμός αντιπροσώπευε, όσα απεχθανόταν ο Χίτλερ: τη χριστιανική ηθική της ειρήνης στη Γη. Από την προπαγάνδα του Χίτλερ δεν ξέφυγαν ούτε τα Χριστούγεννα.  Το 1939, τα Χριστούγεννα είχαν σχεδόν μετατραπεί σε ένα εργαλείο ναζιστικής προπαγάνδας, όπως μαρτυρά ένα άρθρο της εποχής: «Όταν γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, έχουμε συμπεριλάβει στον κύκλο της οικογένειας, όσους έχουν γερμανικό αίμα και δέχονται ως γιορτή τη «Germanethnicity», εκείνους που η τύχη δεν τους επέτρεπε να ζουν εντός των συνόρων του Ράιχ, ή κάνουν το καθήκον τους σε ξένους λαούς».
Αξιοσημείωτη είναι και η αδυναμία που είχε ο Χίτλερ στην Σκανδιναβική/Γερμανική μυθολογία. Το στοιχείο αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι χρησιμοποιούσε ονόματα της Σκανδιναβικής μυθολογίας στις στρατιωτικές του επιχειρήσεις. Περίτρανο παράδειγμα ήταν η Επιχείρηση Βαλκυρία (Operation Walküre), σχέδιο έκτακτης ανάγκης των Ναζί, το οποίο σκοπό είχε την συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από αυτούς, σε περίπτωση επείγουσας και πιεστικής ανάγκης. Στη Σκανδιναβική μυθολογία οι βαλκυρίες είναι ελάσσονες θηλυκές θεότητες που υπηρετούν τον Οντίν.
2) Το τέλος του Χίτλερ
Ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί είναι το τέλος του Φύρερ.
Το πρώτο σενάριο, θέλει το ζεύγος Χίτλερ να αυτοκτόνησε στις 30 Απριλίου 1945. Πληροφορίες αναφέρουν πως το ζεύγος κλείσθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι σ’ ένα δωμάτιο του καταφυγίου και αυτοκτόνησε με χάπια υδροκυανίου κι ενώ οι Σοβιετικοί απείχαν γύρω στα 500 μέτρα από την Καγκελαρία. Αμέσως μετά, τα δύο πτώματα αποτεφρώθηκαν. Την τέφρα τους βρήκαν οι πρώτοι στρατιώτες που εισήλθαν στο καταφύγιο μετά από λίγο. Οι σοβιετικοί τους έθαψαν μυστικά στο Μαγδεμβούργο μαζί με τα πτώματα της οικογένειας Γκέμπελς, που είχε αυτοκτονήσει ομαδικά.
Το 2011 οι συγγραφείς του βιβλίου Gerrard Williams και Simon Dunstan αντικρούουν την άποψη που θέλει τον Φύρερ να αυτοκτόνησε στο Βερολίνο.  Αντί αυτού, ισχυρίζονται πως υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις που δείχνουν ότι το ζευγάρι έκανε μια νέα αρχή στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα ναζιστικά ελεγχόμενο θύλακα της φασιστικής τότε Αργεντινής. Οι Williams και Dunstan ισχυρίζονται ακόμη ότι το ζευγάρι απέκτησε δύο κόρες πριν από το θάνατο του Χίτλερ σε ηλικία 73 ετών το 1962.
Το πιο πρόσφατο σενάριο, ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο του 2016. Πρώην ερευνητές της CIA, οι οποίοι μελέτησαν έγγραφα του FBI μόλις αποχαρακτηρίστηκαν ως απόρρητα, υποστηρίζουν πως το πτώμα που βρέθηκε ανήκει σε σωσία του. Ο ίδιος διέφυγε μέσω Καναρίων νησιών και Ελλάδας με τελικό προορισμό την  Νότια Αμερική.
3) Τα παιδικά χρόνια του Χίτλερ
Γεννήθηκε στις 20 Απριλίου 1889 στην Αυστροουγγαρία. Γονείς του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ο τελωνειακός υπάλληλος Αλοΐσιος Χίτλερ και η τρίτη γυναίκα του Κλάρα Χίτλερ.
Μερικοί από τους τόπους διαμονής του Χίτλερ ήταν το Πάσαου της Βαυαρίας, το Λάμπαχ  και τελικά το Λιντς στην Αυστρία.
Οι επιδόσεις του Αδόλφου στα διάφορα δημοτικά σχολεία ήταν καλές. Με βάση την καλή του επίδοση, οι γονείς του τον έγραψαν στο τεχνικό γυμνάσιο του Λιντς. Εκεί όμως οι αποτυχίες διαδεχόταν η μία την άλλη,  οι έλεγχοί του πάντα ανέφεραν «έλλειψη φιλοπονίας», ενώ τελικά απορρίφθηκε και αναγκάστηκε να αλλάξει σχολείο.
Όντας ίδια η κατάσταση στο νέο σχολείο και έχοντας χάσει τον πατέρα του πριν δύο χρόνια, η μητέρα του, το φθινόπωρο του 1905, του επέτρεψε να εγκαταλείψει οριστικά το σχολείο, σε ηλικία 16 ετών, χωρίς να πάρει απολυτήριο.
Για δύο χρόνια, από το 1905 ως το τέλος του 1907, ο Χίτλερ περνούσε τον καιρό του χωρίς να προσπαθεί για κάτι συγκεκριμένο, ζώντας «μια ζωή παρασιτικής τεμπελιάς», όπως αναφέρει σύγχρονος ιστορικός.
Τον Φεβρουάριο του 1908 εγκαταστάθηκε τελικά στη Βιέννη. Εκεί γνώρισε τις ψευδοεπιστημονικές και νεοθρησκευτικές θεωρίες του ρατσιστή και αντισημίτη ιδεολόγου Γιεργκ Λαντζ φον Λίμπενφελς. Επίσης αφομοίωσε τον αντισημιτισμό διάφορων πολιτικών, όπως του Γκέοργκ Ρίτερ φον Σένερερ  που ήταν «Führer» (ηγέτης) του Παγγερμανικού Κινήματος, καθώς και του δημάρχου της Βιέννης, δρα Καρλ Λύγκερ. Η ιδέα του Χίτλερ για μια ανώτερη, αρία φυλή, την αποκαλούμενη «φυλή κυρίων» (‘Herrenrasse’), πρέπει να σχηματίστηκε εκείνη την περίοδο.
Αφού τον Μάιο του 1913 εκταμίευσε την κληρονομιά του πατέρα του, εγκαταστάθηκε στο Μόναχο.
Με την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χίτλερ κατατάχθηκε ως εθελοντής στον πρωσικό στρατό, στις 16 Αυγούστου 1914 και κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία του.
4) Αριοσοφία
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν υποστηρικτής της «φυλής κυρίων».
Το κεντρικό αξίωμα είναι η ύπαρξη της άριας φυλής, ένα είδος τέλειας φυλής θεανθρώπων, στην Ευρώπη του απώτερου παρελθόντος, η οποία ήταν η περισσότερο εξελιγμένη από όλες. Με το αξίωμα αυτό, οι αριοσοφιστές δικαιολογούν την υποτιθέμενη ανωτερότητα των απογόνων της άριας φυλής σε σχέση με άλλους λαούς. Ως απόγονοι των αρίων υπολογίζονται τα ευρωπαϊκά φύλα και μεταξύ αυτών κυρίως οι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Γερμανοί.
Επομένως η κάθε γενετική ανάμιξη με ξένα φύλα σημαίνει την εξασθένιση της «ηρωικής άριας φυλής» και πρέπει οπωσδήποτε να αποτραπεί. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, ο φον Λιστ πρότεινε την ανάλογη καλλιέργεια «αριοποίησης» και τη στείρωση των κατωτέρων φυλών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί μια θεμελιώδης αντίθεση μεταξύ αριοσοφίας και της θεωρίας του Γκομπινώ, ο οποίος μεν υποστήριζε ότι η άρια φυλή ήταν η ανώτατη φυλή αλλά επίσης υποστήριζε ότι λόγω ανάμιξης με άλλες φυλές ανήκει στο παρελθόν και έχει χαθεί.
Η αριοσοφική θεωρία είναι η ιδεολογική βάση της «φυλετικής υγιεινής», η οποία αποτελούσε βασικό αίτημα των εθνικοσοσιαλιστών.
5) To «Πραξικόπημα της μπιραρίας»
Το βράδυ της 8ης Νοεμβρίου 1923, ο Αδόλφος Χίτλερ μαζί με μερικούς ενόπλους έκανε έφοδο σε μία μπιραρία, στην οποία εκφωνούσε λόγο ο Καρ. Η παρουσία των όπλων των ανάγκασε να δεχτεί την πρόταση του Χίτλερ, να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Βερολίνου. Το επόμενο πρωί ο Χίτλερ, μαζί με κάποιους ενόπλους, έκανε έφοδο στο Βαυαρικό Υπουργείο Στρατιωτικών,  ως αρχή της ανατροπής της βαυαρικής κυβέρνησης. Η αστυνομία, όμως, έκανε χρήση όπλων και οι επιτιθέμενοι τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας πίσω τους 16 νεκρούς, μέλη του NSDAP (Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα). Ο Λούντεντορφ συνελήφθη την ίδια μέρα ενώ ο Χίτλερ λίγες μέρες αργότερα. Έτσι το πραξικόπημα περνά στην ιστορία με το όνομά του «Hitlerputsch» ή, κατ’ άλλους, «Πραξικόπημα της μπιραρίας»
Η δίκη για αυτούς που συμμετείχαν στο Πραξικόπημα Λούντεντορφ-Χίτλερ άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου 1924.
Σύμφωνα με τους νόμους, η προβλεπόμενη ποινή ορίζονταν σε μακροχρόνια φυλάκιση για εσχάτη προδοσία. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης φερόταν όμως με εξαιρετική επιείκεια στους ακροδεξιούς παραβάτες του νόμου.
Οι λοιποί πρωτεργάτες του πραξικοπήματος δεν ανέλαβαν την ευθύνη κι έτσι πολλοί απ’ αυτούς αθωώθηκαν. Κατάσταση, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Χίτλερ, μη έχοντας πολλά να χάσει,  για να προβάλει τον εαυτό του ως τον μόνο εμπνευστή του πραξικοπήματος.
Η ποινή του ορίστηκε στα πέντε χρόνια φυλάκιση, εκ των οποίων ο Χίτλερ δεν εξέτισε ούτε το ένα πέμπτο. Τον χρόνο του στην φυλακή, τον εκμεταλλεύτηκε για να γράψει το πρώτο, αυτοβιογραφικό μέρος του βιβλίου του «Ο Αγών μου».
Όλα αυτά οδήγησαν στην αναγνώριση του, στην Γερμανία, ως ο πλέον ριζοσπάστης εθνικιστής πολιτικός της Γερμανίας.
6) Αδόλφος… μονόρχις Χίτλερ!
Μέχρι πριν λίγα χρόνια αποτελούσε μία πικάντικη τρολλιά. Ο Γερμανός ιστορικός Πέτερ Φλάισμαν όμως, ο οποίος επικαλείται ιατρικές εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ο Φύρερ μετά τη σύλληψή του το 1923 σε φυλακή της χώρας, δηλώνει πως αυτό πιστοποιείται από τα ιατρικά ντοκουμέντα.

Σύμφωνα με τα πόρισμα των γιατρών, ο δικτάτορας Χίτλερ είχε γεννηθεί με κρυψορχία (είναι η παθολογική κατάσταση κατά την οποία ο ένας ή και οι δύο όρχεις δεν έχουν κατεβεί στη φυσιολογική τους θέση, το όσχεο) και το πρόβλημα εντοπιζόταν στη δεξιά πλευρά.
7) Ναρκομανής ο Χίτλερ
Ο δημοσιογράφος Νόρμαν Όλερ, βασίστηκε σε στοιχεία του προσωπικού γιατρού του Χίτλερ για να γράψει το βιβλίο του με τίτλο “Η απόλυτη έκσταση: Ναρκωτικά στο Τρίτο Ράιχ”. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Φύρερ ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. Ο ίδιος έκανε καθημερινή χρήση κοκαΐνης ενώ ο στρατός των Ναζί φαίνεται πως ήταν “ντοπαρισμένος” με το “θαυματικό” όπως το ονόμαζαν ναρκωτικό “pervitin”.
8) Η διαθήκη του Χίτλερ
Η διαθήκη του Χίτλερ είναι το τελευταίο έγγραφο που υπέγραψε στις 29 Απριλίου στις 4 τα ξημερώματα. Είχε καλέσει την γραμματέα του, Traudl Junge για να της υπαγορεύσει την διαθήκη του.
Στο συγκεκριμένο έγγραφο περιέγραψε τα τελευταία 30 χρόνια, απ’ την εθελοντική του συμμετοχή στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο έως εκείνη την στιγμή. Ακόμη, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Δεν είναι αλήθεια ότι εγώ ή οποιασδήποτε άλλος στη Γερμανία θέλησε τον πόλεμο του έτους 1939. Τον πόλεμο τον θέλησαν και τον προκάλεσαν οι πολιτικοί που ήταν εβραϊκής καταγωγής ή εξυπηρετούσαν εβραϊκά συμφέροντα.», «Δεν επιθυμώ να πέσω στα χέρια των εχθρών». Δεν παρέλειψε  να διώξει τους προδότες Γκέρινγκ και Χίμλερ, να αφήσει ονόματα που θα αναλάβουν την κυβέρνηση και να προτρέψει τον λαό να αγωνιστεί «για την διατήρηση των φυλετικών νόμων».
Υπογραφή: Αδόλφος Χίτλερ. Μάρτυρες: Δρ. Γιόζεφ Γκέμπελς, Μάρτιν Μπόρμαν, Βίλχελμ Μπούργκντορφ, Χανς Κρεμπς.
9) Η φωνή του Χίτλερ
Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα βίντεο, που ισχυρίζεται πως έχει καταγράψει μία ομιλία του Αδόλφου Χίτλερ.
10) Τα πειράματα του Χίτλερ
Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου. Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail. Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε η Daily Mail.
ΠΗΓΕΣ: wikipedia.org, mixanitouxronou.gr, newsit.gr, thecaller.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.