Κρυμμένα Χρήματα από Αμερικανικές εταιρείες ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 14/4/2016



Οι 50 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ έχουν περισσότερα χρήματα κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους από ότι το συνολικό ΑΕΠ της Ισπανίας, του Μεξικό και της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με έκθεση της διεθνούς οργάνωσης για την καταπολέμηση της φτώχειας Oxfam, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα Independent οι εταιρείες αυτές έχουν συνολικά περίπου 1,3 τρις δολάρια σε περιοχές, όπου τα κέρδη τους φορολογούνται ελάχιστα.

Οι αποκαλύψεις έρχονται μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προετοιμάζει σχέδιο για να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στις μεγάλες εταιρείες. 

Η Oxfam αναφέρει ότι οι προτάσεις της Επιτροπής είναι «σχεδόν άχρηστες» ως προς τον αποτελεσματικό εντοπισμό της φοροδιαφυγής. 

«Οι φτωχές χώρες πλήττονται περισσότερο, χάνοντας περίπου 100 δις δολάρια τον χρόνο εξαιτίας της φοροδιαφυγής των μεγάλων πολυεθνικών. Πρόκειται για ποσό που αρκεί για την παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού και αποχέτευσης σε περισσότερα από 2,2 δισεκατομμύρια ανθρώπους» σχολιάζει ο φοροτεχνικός και συνεργάτης της Oxfam, Robbie Silverman.

ΣΗΜΕΡΑ μια ελληνικη εταιρεία έβαλε λουκέτο,,,,αυτή δεν ηταν πολυεθνική ,,,,,η ελληνικη ,, ειχε καπιταλ κοντρολ ,ΦΠΑ ,.φορο  ΤΕΡΑΣΤΙΟ και προκαταβολη φορου,100%,που τον επόμενο χρονο αν δεν πληρωσεις αυτη την προκαταβολη και αφου εχεις κλεισει ,,θα σου βαλουν και προσαυξηση ,,με το αναλογο προστιμο και 8% καθε μηνα προσαύξηση,,συμψηφισμοί και επιστροφες σε ελληνικες εταιρειες ,??δυσκολο θεμα,,,,  δεν γινοντε ,,,,σου λενε οτι χρωστας ,,απο που ρε παιδια ???αφου ετσι θελουμε απαντουν ...και οχι  μονο μας χρωστας ,αλλα θα σε λεμε και κλεφτη και θα σου βαζουμε πρόστιμα και τοκους  
,,,εδω ειναι ελλαδα ,,,,και κανουμε οτι μας λενε ,,,
,οι ελληνες ολοι ,ειναι εκ των προτέρων κλεφτες ,,και αν επιχειρήσουν ,τοτε σιγουρα .απατεωνες  σε γενιές 14 ,,,,
οι καλες πολυεθνικες δεν κλεινουν ποτε ,,ενω οι κακες ελληνικες τρωνε τα σωθηκα του εργατη .....ΕΝΑ ΤΥΡΑΚΙ για τον κοσμο που μοχθει ,,,,και αναζητεί την όποια τύχη, σε οφσορ χωρις να πληρωνουν
τιποτα και πουθενα,,,,

    
 ενω η ελληνικη,  τους φορους πρεπει να τους επιστρεψει για την καλυτερευση της χωρας της ,,,,
,ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ,,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ,,εχουν και ταμειο χωρις πατο για να μαζευουν τα παντα οι δανειστες,,,,ολα νομιμα , με νομοθεσίες  και δικαστικές αποφασεις  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.