Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέει ότι είμαστε πιο έτοιμοι για την επόμενη υγειονομική κρίση αλλά για τα εμβόλια της Pfizer τσιμουδιά


Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λέει ότι είμαστε πιο έτοιμοι για την επόμενη υγειονομική κρίση αλλά για τα εμβόλια της Pfizer τσιμουδιά

Η πανδημία της COVID-19 άλλαξε το πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση μελλοντικών υγειονομικών κρίσεων, ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι o κορονοϊός δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη υγειονομική ανάγκη. Αυτό που δεν έχει εξηγήσει ακόμη η κυρία φον Ντερ Λάϊεν είναι τι έχει γίνει με τα εμβόλια για τον κορονοϊό!

Ο ευρωπαϊκός και αμερικανικός Τύπος έχει γράψει ότι «στις αρχές του 2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει στην κοινή αγορά εμβολίων για λογαριασμό των 27 κρατών μελών. Οι περισσότερες δόσεις αγοράστηκαν από  το αμερικανογερμανικό δίδυμο Pfizer/BioNTech… Είχαν εγκριθεί επίσης από την ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή εμβόλια των εταιρειών Moderna, AstraZeneca, Janssen, Novavax και Valneva.
ΜΚΟ και ευρωβουλευτές επέκριναν το γεγονός ότι βασικές πτυχές των συμβάσεων χαρακτηρίστηκαν εμπιστευτικές. Μια ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer Albert Bourla, που αποκαλύφθηκε από τους New York Times, πυροδότησε διαμάχη και οδήγησε ακόμη και τον διαμεσολαβητή της ΕΕ να παρέμβει.

Αντιμέτωπη με την άρνηση των υπηρεσιών της Επιτροπής  να απαντήσουν σε δημοσιογράφο που ζήτησε να μάθει το περιεχόμενο τους , η διαμεσολαβήτρια, Emily O’Reilly, θεώρησ  ότι το κοινό θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Σήμερα πάντως η φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι η COVID-19 δίδαξε ότι «η δύναμη της ΕΕ έγκειται στην ενότητά της, ακόμη και όταν αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις στον τομέα της υγείας. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην κοινή χρήση ιατρικών προμηθειών, στη θεραπεία ασθενών ή στη βοήθεια επαναπατρισθέντων πολιτών και στην ανασυγκρότηση των οικονομιών μας, μάς βοήθησε να προστατεύσουμε μαζί τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε τις πιο δύσκολες φάσεις της πανδημίας».

Η πρόεδρος της Κομισιόν συμπλήρωσε ότι «η πανδημία άλλαξε το πρόσωπο της ΕΕ, η οποία έχει γίνει μια πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. «Τώρα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μελλοντικές κρίσεις υγείας, με νέα εργαλεία για να αντιδρούμε γρήγορα σε αναδυόμενες υγειονομικές κρίσεις». Ωστόσο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η επαγρύπνηση παραμένει κρίσιμη. «Αν και η πανδημία έχει παρέλθει, είναι σαφές ότι η COVID-19 παραμένει μια παγκόσμια απειλή για την υγεία και ότι θα εξακολουθεί να είναι μέρος της ζωής μας για το άμεσο μέλλον».

Τέλος, η πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής στον τομέα της υγείας «για τις εξαιρετικές προσπάθειες και την αφοσίωσή τους τα τελευταία τρία χρόνια».

Militaire News

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.