ΕΡΓΑΝΗ:Στοιχεία για τον μήνα Ιανουάριο.....οι εργαζόμενοι 30-44 οι μεγάλοι χαμένοι.Μείωση θέσεων εργασία καταά 213.924


 


 Δυσάρεστα νέα από την αγορά εργασίας τον Ιανουάριο – Οι εργαζόμενοι 30-44 ετών οι μεγάλοι χαμένοι
 Τα στοιχεία της Εργάνη για τον Ιανουάριο, δυστυχώς είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, καθώς οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό, αποδεικνύοντας ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, επηρεαζόμενο όχι μόνο από την όποια εποχικότητα, αλλά και από την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, η ενεργειακή κρίση με τα υπέρογκα τιμολόγια και ο πληθωρισμός, που έχει εκτοξεύσει σε πρωτοφανή βαθμό εκατοντάδες προϊόντα και υπηρεσίες κάθε είδους. Επιπλέον, η κατανάλωση είναι περιορισμένη, αφού τα εισοδήματα παραμένουν στάσιμα, ενώ οι επιχειρήσεις σπεύδουν σε προγράμματα μείωσης της μισθολογικής τους δαπάνης, όντας τουλάχιστον διστακτικοί για την πλήρωση, ακόμα και απαραίτητων θέσεων εργασίας.
 

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εργάνη, τον Ιανουάριο χάθηκαν συνολικά 213.924 θέσεις εργασίας, από τις οποίες 132.312 καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου και 81.612 οικειοθελείς αποχωρήσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για ένα μεγάλο κύμα απολύσεων, με την απασχόληση να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ακόμα και κατάρρευσης, πολύ περισσότερο αν τα στοιχεία του Φεβρουαρίου επιμείνουν προς την ίδια κατεύθυνση. Οι τρέχουσες συνθήκες με υψηλό πληθωρισμό και τιμολόγια ενέργειας σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα, τρέφουν την αβεβαιότητα, ειδικά στις μικρές επιχειρήσεις, κυρίως όσων δραστηριοποιούνται σε επισιτισμό και λιανεμπόριο, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις.

 Έχει μεγάλη σημασία τώρα να δείτε ποια ηλικιακή ομάδα ήταν αυτή που παρουσίασε τις μεγαλύτερες απώλειες θέσεων εργασίας. Τον Ιανουάριο, λοιπόν, μεγάλοι χαμένοι ήταν οι εργαζόμενοι 30-44 ετών, στην κατηγορία των οποίων είχαμε τη μεγαλύτερη απώλεια θέσεων εργασίας, που ανήλθαν σε 62.404. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κυριάρχησαν οι προσλήψεις στην εκπαίδευση, στην αποθήκευση και μεταφορά και στις κατασκευές. Στον αντίποδα, πρωταγωνιστές στις αποχωρήσεις ήταν οι κλάδοι της εστίασης, του λιανικού εμπορίου καθώς και οι διοικητικές δραστηριότητες γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης.

 Τα στοιχεία αυτά του Ιανουαρίου, όπως και του Φεβρουαρίου, θα πρέπει να τα μελετήσουν πολύ καλά τα επιτελεία των κομμάτων, για προφανείς λόγους, καθώς “βαίνομεν προς εκλογάς” εντός των επόμενων μηνών. Γιατί θα κληθούν, αναγκαστικά, να τοποθετηθούν επί του θέματος όλα τα κόμματα, όχι με ευχολόγια και διάτρητες υποσχέσεις, αλλά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.