«Πλημμύρισε» O Τύρναβος με διαμαρτυρόμενους αγρότες και τρακτέρ

 

«Πλημμύρισε»  O Τύρναβος με διαμαρτυρόμενους αγρότες και τρακτέρ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των αγροτών της περιοχής του Τυρνάβου σήμερα (22/1) στην διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης, όπου συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους λαμβάνοντας μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου και η ΕΟΑΣΝΛ δίνοντας το σύνθημα.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Τυρνάβου και η Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. έβγαλαν τα τρακτέρ στους δρόμους στο πλαίσιο των αποφάσεων της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, διεκδικώντας:

-Ικανοποιητικό πόσα που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδακίνων-νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων.

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, όπως δίνεται κάθε χρόνο στους εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους.

-Ουσιαστική επιδότηση σε γεωργικά λιπάσματα-φάρμακα και ζωοτροφές.

-Πλαφόν στην τιμή της Κιλοβατώρας στα 0,7 λεπτά στο αγροτικό ρεύμα.

-Κατάργηση του προστίμου της πράσινης ενέργειας, αλλά και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

-Αποζημίωση στο σεισμόπληκτο Δαμάσι και σε όλους τους σεισμόπληκτους στο 100% των ζημιών σε α’ και β’ κατοικία, σε αποθήκες, καταστήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τις προϋποθέσεις που κάνουν αδύνατη την όποια επισκευή – ανακατασκευή από τους ιδιοκτήτες. Το ίδιο και για τις ζημιές σε γεωργοκτηνοτροφικές μονάδες.

-Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υπογειοποίησης και βελτίωσης στον ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ στον Αμπελώνα.


Πηγή: onlarissa.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.