Σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές στην Ελλάδα και Τουρκία!


 


 

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 14 ΗΗ 21 ΜΑΪΟΥ

 
Σενάρια θέλουν τις εκλογές της Τουρκίας να διεξάγονται την ίδια περίοδο με αυτές της Ελλάδας.

Το σύνθημα για πρόωρες εκλογές στις 14 Μαΐου έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, διακινούνται σενάρια για ταυτόχρονες εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα – όσον αφορά τις δεύτερες ελληνικές κάλπες.


Αυτό σημαίνει ότι αν οι δεύτερες εκλογές στην Ελλάδα γίνουν στις 14 Μαΐου, σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο, τότε οι πρώτες θα έχουν διεξαχθεί στις 9 Απριλίου, όπως προκύπτει και από αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι οι πρώτες από τις δεύτερες κάλπες θα απέχουν 4 με 5 εβδομάδες.


Στο δελτίο ειδήσεων του τουρκικού καναλιού Show TV αναφέρθηκαν τα εξής: «Θα έχουμε πρόωρες εκλογές; Aυτή είναι η πολιτική ατζέντα. Πότε θα στηθούν οι κάλπες; 85 εκατομμύρια πολίτες αυτό περιμένουν να μάθουν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας για πρώτη φορά μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία. Ο Έρντογάν υπενθύμισε την 14η Μαΐου όπου τότε ο Αντνάν Μεντερές ήταν ο νικητής των εκλογών».

Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν είχε αναφέρει: «Όπως ο αείμνηστος Αντάν Μεντερές νίκησε στις εκλογές στις 14 Μαΐου του 1950 με το σύνθημα ‘φτάνει πια τον λόγο τον έχει ο λαός’. Έτσι και τώρα το 2023 θα πούμε ‘η απόφαση και η λόγος είναι του λαού’ και θα νικἠσουμε. Φτάνει πια, η απόφαση όπως και η άποψη είναι του λαού».

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.