Κυβερνοεπίθεση στην ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ λίγες μέρες πριν την γενική απεργία!!


 


 

  Τι αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Κακόβουλη παρέμβαση (hacking) από αυτοματοποιημένο λογισμικό (bot) δέχθηκε η ιστοσελίδα της ΑΔΕΔΥ λίγες μέρες πριν την πραγματοποίηση της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

Το αρμόδιο τμήμα της Συνομοσπονδίας προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και άμεσα αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις.

    Διαβάστε επίσης: ΔΕΣΦΑ: Δέχθηκε κυβερνοεπίθεση – Ενέργειες για την ανάκτηση των συστημάτων

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

Σήμερα, 4 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μετά από κακόβουλη παρέμβαση (hacking) από αυτοματοποιημένο λογισμικό (bot). Το αρμόδιο τμήμα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και άμεσα αφαιρέθηκαν οι κακόβουλες δημοσιεύσεις.

Η ιστοσελίδα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δέχεται καθημερινά επιθέσεις από αυτόματα κακόβουλα λογισμικά και τις αντιμετωπίζει με επιτυχία.

Τον τελευταίο καιρό μαζί με την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας αυξήθηκαν και οι επιθέσεις και κάποια από αυτές κατάφερε να εισχωρήσει στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας.

Τέτοιου είδους επιθέσεις στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν το κοινό της ιστοσελίδας, που τη χρησιμοποιεί για να ενημερώνεται για τα τρέχοντα εργασιακά ζητήματα. Δεν θεωρούμε τυχαία τη συγκεκριμένη επίθεση, μόλις μία εβδομάδα πριν την επερχόμενη Πανελλαδική 24ωρη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 του Νοέμβρη, και που θα έχει μαζική συμμετοχή.

Πέρα από τα παραπάνω, έχει ενημερωθεί το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.