Υπόθεση υποκλοπών.... Όλα είναι απόρρητα, δεν μπορώ να μιλήσω» δηλώνει ο Γεραπετρίτης στην εξεταστική της Ευρωβουλής


 


«Στα σχοινιά» στριμωγμένος βρέθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την ακρόαση του από τα μέλη της Επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Η άρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να παραστεί έφερε τον υπουργό Επικρατείας απολογούμενο να προσπαθεί να αποκρούσει τα δύσκολα ερωτήματα των ευρωβουλευτών για το ζήτημα των παρακολουθήσεων με επίκεντρο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως κατά την ακρόαση του ο Γιώργος Γεραπετρίτης εμφανίστηκε πιστός στην κυβερνητική γραμμή περί απορρήτου. Μια γραμμή, η οποία τηρήθηκε με ευλάβεια από τα πρόσωπα-κλειδιά, που προσήλθαν, τόσο στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων όσο και στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ίδιο ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας φέρεται να δήλωσε στην Επιτροπή PEGA πως η κυβέρνηση εξετάζει την επαναφορά της ρύθμισης με την οποία το πρόσωπο που έχει τεθεί σε παρακολούθηση θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί αρμοδίως. Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την ολοκλήρωση της ακρόασης Γεραπετρίτη από την Επιτροπή PEGA, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως αναμένεται να επαναξιολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο γνωστοποίησης στο υποκείμενο, περί της επιβολής σε βάρος του, του περιοριστικού μέτρου της άρσης απορρήτου.

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας να πάμε σε εκλογές με το predator ενεργό

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε ενημερώσει την εξεταστική επιτροπή της ευρωβουλής, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, για το σκάνδαλο των υποκλοπών και την επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό το ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να απαντήσει στη σχετική ερώτηση που του έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στην αυριανή διαδικασία της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά την συνάντηση με την Επιτροπή PEGA για το σκάνδαλο των υποκλοπών, επισημαίνοντας την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα για το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Είναι προφανές ότι προσπαθεί να αποδράσει για άλλη μια φορά από τις τεράστιες ευθύνες του και στην πραγματικότητα, οδηγείται η χώρα σε εκλογές με μια τεράστια σκιά, με ένα σκοτεινό πέπλο να τυλίγει την ελληνική δημοκρατία» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Ενημέρωσα πριν από λίγο την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το σκάνδαλο της συγκάλυψης αυτής της σκοτεινής υπόθεσης από τη μεριά της Κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ» σημείωσε στη δήλωση του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ενημέρωσα για τη συνδυαστική χρήση των επίσημων επισυνδέσεων και του predator από την ΕΥΠ που στην πραγματικότητα μας οδηγεί σε μια εξαιρετικά σκοτεινή περίοδο για την ελληνική δημοκρατία. Το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε εκλογές με το predator ενεργό αποτελεί μια βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας».
Καραθανασόπουλος: Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων να είναι υπόθεση της πάλης του λαού

Σε δήλωση του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τα μέλη της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τόνισε, σε δήλωση του, πως «ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία για τα βασικά συμπεράσματα του Πορίσματος του ΚΚΕ, για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών».

Και εξήγησε: «Δηλαδή για την προσπάθεια συγκάλυψης των υποθέσεων, για τις τουλάχιστον πολιτικές ευθύνες της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης σε σχέση με την υπόθεση του ΚΚΕ, για την προσπάθεια συσκότισης του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί στη βάση των κατευθύνσεων και κανονισμών της ΕΕ, καθώς και για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών εγχώριων και αλλοδαπών, αλλά και των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατέληξε λέγοντας πως «στις ερωτήσεις που μας υποβλήθηκαν από τα μέλη της αντιπροσωπείας, φωτίσαμε πτυχές των υποθέσεων της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, του πλαισίου δράσης των μηχανισμών και επισημάναμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μέτρα εκδημοκρατισμού και διαφάνειας στη δράση τους. Η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων να είναι υπόθεση της πάλης του λαού». 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.