Οι γερμανικές βαλίτσες με τις γερμανικές μίζες οι κατάσκοποι,η δολιοφθορά και οι… συκοφάντες Έλληνες δικαστές



Οι γερμανικές βαλίτσες με τις γερμανικές μίζες, οι Μερκελοσόϊμπλε, τα λυκό (ή κ@πρ@;) σκυλά τους στην Ευρώπη,οι κατάσκοποι,η δολιοφθορά και οι… συκοφάντες Έλληνες δικαστές!

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Τα μάθατε τα νέα;

Το κατά τον πρώην υπουργό και πάντα έγκριτο νομικό Κώστα Τζαβάρα μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους,το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ ήταν μια …συκοφαντία!

Πενταμελές δικαστήριο αθώωσε τους πάντες(Χριστοφοράκους κλπ για το βρόμικο χρήμα της ΖΗΜΕΝΣ)και έκρινε ότι τα άλλα κακουργήματα παραγράφηκαν γιατί δεν πρόκαναν οι Έλληνες δικαστές να δικάσουν το σκάνδαλο μέσα σε είκοσι(20)χρόνια!!!

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα ρεπορτάζ βασιμένα σε καταγγελίες έγιναν το 2005-2006 και το 2009 έγινε εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.’Ελληνες δικαστές σε χιλιάδες σελίδες παρέπεμψαν σε δίκη και καταδίκασαν 22 άτομα για διάφορα κακουργήματα σε πρώτο βαθμό.

Ολα αυτά περί βαλιτσών με μάυρο χρήμα και τραπεζιτών που το διακινούσαν ήταν…συκοφαντίες βουλευτών και δικαστών που συνέταξαν τις δικογραφίες.

Ελλάδα 2022 με κυβέρνηση τα …λυκόσκυλα κατά της διαφθοράς κατηγορούμενα και για συμπεριφορά …κόπρων για παρακολουθήσεις κλπ.

 

Μαζί με βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής βρεθήκαμε στο Μόναχο την εποχή των ερευνών. Ανακαλύψαμε ότι οι βουλευτές είχαν προσκληθεί απο τη γερμανίδα εισαγγελέα του Μονάχου Μπάουμλερ που είχε ορισθεί απο γερμανικής πλευράς για την έρευνα του σκανδάλου ΖΗΜΕΝΣ σε ταβέρνα για αλληλοενημέρωση με φαγητό κλπ.

Βρεθήκαμε απρόσκλητοι σε εκείνο το …πριβέ δωμάτιο της ταβέρνας και είδε και έπαθε να μας απομακρύνει ο τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γρηγόρης Αποστολάκος.Πεισθήκαμε να φύγουμε όταν κρίναμε πως μας έλεγε στα σοβαρά ότι η εισαγγελέας θα φώναζε Αστυνομία να μας συλλάβει για κάποια παραβίαση κλπ.

Ευτυχώς.

Το 2017 η Εισαγγελέας αυτή είχε ασκήσει δίωξη κατά της πασίγνωστης και πανίσχυρης παγκόσμιας εφημερίδας “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” και των δημοσιογράφων της Πολ Μέρφι και Μπεν Μακκράμ “γιατί ως μέλη μιας Μαφία διέδιδαν συκοφαντίες κατά της γερμανικής εταιρείας-τράπεζας WIRECARD με σκοπό να χάσει χρήματα και κερδοσκοπήσουν συμφέροντα που ήταν πίσω απο τα δημοσιεύματα” της παγκόσμιας αυτής εφημερίδας.Ki αυτή η εταιρεία,όπως και η ΖΗΜΕΝΣ είχαν κέντρο-έδρα το Μόναχο.

Οι καιροί άλλαξαν…

Το 2020 ένας υπάλληλος της εταιρείας αυτής κατέθεσε στην γερμανική Αστυνομία ότι κάθε εβδομάδα απο τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αυτής έφευγαν σε βαλίτσες μετρητά της τάξης των 200 και 700 χιλιάδων ευρώ αν βαλίτσα.Υπολόγισε η εφημερίδα ότι το βρόμικο αυτό χρήμα,προφανώς μίζες, κινήθηκε στα εκατό(100) εκατομμύρια ευρώ!!!

Αποκαλύφθηκε ότι κεντρικό πρόσωπο της εταιρείας αυτής που μετρούσε δισεκατομμύρια ήταν ο αυστριακός-γερμανός γιάν Μαρσάλεκ και ενορχήστρωνε τις μίζες και τις απάτες σε υψηλότατο επίπεδο μέσα από ένα κτήριο δίπλα στο ρωσικό προξενείο! Ο Μαρσάλεκ διέφυγε τη σύλληψη και σήμερα καλύπτεται από αυτούς των οποίων ήταν κατάσκοπος.Εικάζεται ότι διαμένει κάπου στη Μόσχα υπό προστασία.Διέφυγε με τη βοήθεια των γερμανών πολιτικών.

Γερμανός πολιτικός και καγκελλάριος ήταν και ο Σρέντερ, ο οποίος ανέλαβε με μισθό 8 εκατομμυρίων ευρώ(!!!) να κουμαντάρει τον γερμανορωσικό αγωγό φυσικού αερίου με τον οποίο Γερμανοί και Ρώσοι θα διαφέντευαν(που είστε Ρίμεντροπ και Μολότοφ…) την Ευρώπη!

Φυσικά δεν θα ξέρει τίποτα για τον κατάσκοπο Μαρσάλεκ και το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο στη Γερμανία που είναι το σκάνδαλο WIRECARD-WIREBANK…

Oταν οι “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” έβαλαν στο χέρι σοβαρά στοιχεία για την μεγάλη απάτη με την οποία οι Γερμανοί επιχειρούσαν απίστεττο ξέπλυμα σε μίζες που έδιναν παγκοσμίως σε πράκτορες και εισπράκτορές τους έγινε κάτι πολύ-πολύ σοβαρό:

Η γερμανική κυβέρνηση της καθαρής μαντάμ Μέρκελ και του Σόϊμπλε στις 24 Σεπτεβρίου του 2018 ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία αυτή μπαίνει στον περίφημο οικονομικό κατάλογο DAX της Φραγκφούρτης,στον οποίο μπαίνουν μόνο πανίσχυρες και πεντακάθαρες εταιρείες.

Αρα,οι “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” ήταν κοινοί συκοφάντες της γερμανικής κυβέρνησης,της γερμανικής οικονομίας ,η οποία παρουσίαζε την εταιρεία αυτή ως γερμανική απάντηση στην περίφημη “Σιλικον Βάλεϊ” των ΗΠΑ.
ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ: Η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της περασμένης Κυριακής φιλοξενεί συνέντευξη του Αμερικανού Τζακ Λιού,ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών του Ομπάμα το 2015-2018,’οταν οι Γερμανοί με τον Σόϊμπλε πρωτοστατούσαν στο να πετάξουν την Ελλάδα έξω απο την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί οι Τσίπρας-Βαρουφάκης δεν ήταν τόσο σοβαροί,όσο Σαμαράς-Βενιζέλος-Μητσοτάκης.

Ο Αμερικανός Υπουργός αποκαλύπτει ότι έιπε σε Μέρκελ και Σόϊμπλε τότε πως η Ελλάδα είναι στρατηγικός σύμμαχος και πολύτιμος εταίρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και “δεν είναι ανεκτό κανένα μέτρο εναντίον της,αλλά μόνο η προστασία της”.

Ετσι επιβεβαίωσε τον Ομπάμα ,ο οποίος στο περίφημο βιβλίο του αποκαλύπτει ότι έχασε τον ύπνο του,τότε(2015) για όσα έκαναν οι Γερμανοί πολιτικοί στην Ευρώπη και ιδίως στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι στην ομώνυμη ταινία αποκαλύπτεται ότι ο Βαρουφάκης κατέγραψε τις αθλιότητες των Γερμανών πίσω απο τις κλειστές πόρτες.ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση Μέρκελ ρίχνει χαστούκι στους “Φαϊνανσιαλ Τάϊμς” βάζονατες την εταιρεία των κακούργων στην κορυφαία λίστα της γερμανικής και παγκόσμιας οικονομίας σε ένα μήνα…τελειώνει η…ίδια η Μέρκελ.

Αιφνιδίως ανακοινώνει στις 29 Οκτωβρίου 2018 ότι ΑΠΟΧΩΡΕΙ από την πολιτική σκηνή μόλις τελειώσει η θητεία της στην καγκελλαρία!

Λίγο αργότερα αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία των κακούργων με δωροδοκίες έστησε μια τεράστια απάτη ξεπλύματος χρήματος.Για την ίδια κατηγορία αθωώθηκαν οι της ΖΗΜΕΝΣ.

Αποκαλύφθηκε ότι το κέντρο της νοτιοανατολικής Ασίας,το οποίο είχε κερδοφορία με επενδύσεις δισεκατομμύρια στην πραγματικότητα ήταν ένα…χαμόσπιτο έξω απο την Μανίλα στις Φιλιππίνες και δυο φτωχοί αγρότες.

Η ΜΕΡΚΕΛ όσο παραμένει στη θητεία της κάνει την ύστατη προσπάθεια.

Η εταιρεία των κακούργων μιμείται το ελληνικό κόλπο ξεπλύματος των μιζών.Συγχώνευση με κάποια τράπεζα.Και προσπάθησε να συγωνεύσει την εταιρεία με την περίφημη “Ντόϊτσε Μπάνκ”.

Αμέσως,στις 29 Nοεμβρίου του 2018, με καταγγελίες απο το αμερικανικό FΒΙ οι γερμανικές αρχές αναγκάζονται να εισβάλλουν στη “Nτόϊτσε Μπανκ” για να ερευνήσουν ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.Αυτό που έκανε δηλαδή η κορυφαία εταιρεία με την οποία θα συγχωνεύονταν και το κόλπο συγκάλυψης της τεράστιας απάτης δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…

Η Μέρκελ στη συνέχεια για να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο προσπαθεί  να σβήσει τα ίχνη και αυτό θα το κατάφερνε ένα έφερνε χρήματα από την Κίνα.Έστειλε εκεί γιαυτό την σύζυγο του οικονομικού της συμβούλου στην Καγκελαρία!Απέτυχε γιατί στο κατόπι της ήταν ολόκληρη η δυτική συμμαχία με δύναμη κρούσης τους Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς.

Προφανώς κάποιοι είχαν καταλάβει ότι πίσω απο το κόλπο με αυτή την εταιρεία βρισκόταν σε εξέλιξη ένα τεράστιο σχέδιο μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας και της Γερμανίας για να υφάνουν μια συνεργασία με οικονομική βιτρίνα,αλλά να φτάνει και σε τεράστια γεωοπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια.


Ο Μαρσάλεκ (φωτογραφία πάνω)εντοπίζεται απο τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης να στήνει και να χρηματοδοτεί εταιρείες διαχείρισης…προσφύγων στη Λιβύη.

Σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι στη Λιβύη ο Πούτιν είχε στείλει την ομάδα “Βάγκνερ” και αποκαλύφθηκε χθες ότι ο επικεφαλής της έχει απευθείας συντονισμό με τον Πούτιν.Εκεί επίσης η Τουρκία έχει τα δικά της παιχνίδια.

Η εταιρεία-απάτη είχε στήσει με τον Μαρσάλεκ και παράρτημα στην Τουρκία,ενώ στην Ελλάδα την εταιρεία αυτή πλασσάρισε διευθύντρια της Εθνικης Τράπεζας σαν εταιρεία που θα συντονίσε τον…κινέζικο τουρισμό στην Ελλάδα με πρωτοπόρα συτήματα πληρωμής!!!

Αρμόδιος Υπουργός που θα έπρεπε να συγκαλύψει την απάτη αυτή ήταν τότε  στη Γερμανία ο Σόλτς,σήμερα καγκελάριος.

Στην κρίσιμη σύσκεψη ο Σόλτς απέρριψε το σχέδιο συγκάλυψης των 9 σελίδων που ετοίμασε ο έμπιστος ,τότε,της Μέρκελ υφυπουργός και άφησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Αυτή ήταν η ταφόπετρα. Ο κατάσκοπος ,ψυχή της εταιρείας Γιαν Μαρσάλεκ φυγαδεύτηκε στη Ρωσία και ο επικεφαλής της εταιρείας-Τράπεζας Μάρκους  Μπράουν πήγε στη φυλακή,αλλά χωρίς να ανοίξει το στόμα του,προφανώς σε συμφωνία κάλυψης των μιζαδόρων…

Το χρονικό του σκανδάλου ξεπλύματος χρήματος,το οποίο αφορά φυσικά έντονα και την Ελλάδα:

Το 1999 ιδρύεται η εταιρεία-απάτη WIRECARD με έδρα το Μόναχο και σκοπό το ξέπλυμα χρήματος ,οι δωροδοκίες,οι εκβιασμοί ,η κατασκοπεία.

Το 2009 η  Ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή ανακοίνωσε ,πιεζόμενη από την Αντιπολίτευση Εξεταστική για τη ΖΗΜΕΝΣ για ,ξέπλυμα,δωροδοκίες κλπ.

Πέφτει με εκλογές και την Εξεταστική θέτει σε προτεραιότητα η νέα Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Το 2010 γίνεται το επεισόδιο στι Κάνες της Γαλλίας μεταξύ Μέρκελ-Σαρκοζί -πΠανδρέου και ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ Φαλσιανί το περιγράφει ως εκβιασμό του Παπανδρέου για τη λίστα αυτή του βρόμικου χρήματος.Ο Παπανδρέου το αμφισβητεί,αλλά χάνει τις δίκες στην Ελλάδα.

Το 2010 η εξεταστική στο Μόναχο και εκεί γίνεται και το επεισόδιο στο εστιατόριο με την Εισαγγελέα,το οποίο αναφέρουμε στην αρχή.

Η Εξεταστική καταλήγει σε φοβερές καταγγελίες για γερμανικές μίζες.

2012:

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πρώην υπάλληλοι ανέφεραν στην αστυνομία του Μονάχου ότι μέλη του προσωπικού μετέφεραν επανειλημμένα μεγάλες ποσότητες ρευστού από τα κεντρικά γραφεία του άλλοτε κολοσσού του fintech την wirecard

H πρακτική ξεκίνησε το 2012 και συνεχίστηκε επί σειρά ετών.

Ορισμένες φορές μεταφέρονταν εξαψήφια ποσά σε πλαστικές σακούλες των Lidl. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι τo συνολικό ποσό των χρημάτων που βγήκαν με αυτόν τον τρόπο από το κτίριο, όπως και το που βρίσκονται τώρα τα χρήματα αυτά και ποιος ήταν ο σκοπός της μεταφοράς τους.

Η Wirecard, η βασική δραστηριότητα της οποίας ήταν η εκκαθάριση πληρωμών για εμπόρους, είχε δική της τραπεζική μονάδα αλλά δεν είχε υποκαταστήματα. Καθώς η ζήτηση για ρευστό αυξανόταν με την πάροδο του χρόνου, η Wirecard Bank αγόρασε ένα θησαυροφυλάκιο το οποίο βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του ομίλου σε ένα προάστιο του Μονάχου.

Ένας υπάλληλος, ο οποίος εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείες για δύο σχεδόν χρόνια ως το 2018, δήλωσε στην αστυνομία ότι ποσά 200.000-700.000 ευρώ απομακρύνονταν τακτικά, κάποιες φορές αρκετές φορές μέσα σε μια εβδομάδα. Αυτό μπορεί να σημαίνει σύμφωνα με τους Financial Times ότι μπορεί να απομακρύνθηκαν ως και 100 εκατ. ευρώ.
2014: Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα και κάνει τις γνωστές βόλτες φιλίας με τον τότε πρωθυπουργό Σαμαρά γύρω από το Μαξίμου.

2015: Ανοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Η Γερμανία κινεί την διαδικασία του GREXIT. Aμέσως αντιδρά σφοδρά η Αμερική και στο συμβούλιο ο τότε Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μακρόν…

 2016:

Αρχίζουν δημοσιογραφικές έρευνες οι “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” για πληροφορίες ότι μέσω της εταιρείας -απάτη διακινούνται  γερμανικές και άλλς μίζες διεθνώς και ξεπλένεται χρήμα από βρόμικες δουλειές,είτε πορνό,είτε και κατασκοπείας! Η εταιρεία απαντά ότι είναι άψογη και έχει κέρδη δισεκατομμυρίων στην Ασία.Αρμόδια ελεγκτής εταιρεία είναι η Ερνστ -Γιάγκ

Ομως η εταιρεία EY (Ernst & Young) δεν έχει ελέγξει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις. Άτομα με απόλυτη γνώση στο αντικείμενο είπαν στους Financial Times ότι ο ελεγκτής μεταξύ του 2016 και του 2018 δεν πραγματοποίησε άμεση επικοινωνία με την OCBC Bank της Σιγκαπούρης για να επιβεβαιώσει ότι ο δανειστής κατείχε μεγάλα χρηματικά ποσά, δηλαδή 1 δις Euro για λογαριασμό της Wirecard. Αντ ‘αυτού, η EY βασίστηκε σε έγγραφα και στιγμιότυπα οθόνης που παρέχονται από τρίτο διαχειριστή και την ίδια την Wirecard.Τα έγγραφα ήταν ΠΛΑΣΤΑ!!!

2017: Ένας «καθαρός» έλεγχος από την ΕΥ και μια σημαντική βελτίωση στην αναφερθείσα παραγωγή μετρητών προκαλούν έναν ανανεωμένο ενθουσιασμό από την πλευρά των επενδυτών για τις μετοχές της Wirecard, οι οποίες υπερδιπλασιάζονται σε τιμή. Η εταιρεία ανακοινώνει μια συμφωνία για την ανάληψη των εργασιών επεξεργασίας πληρωμών της Citi σε 11 χώρες στην Ασία, μια συναλλαγή που είναι σχεδιασμένη να κάνει τη Wirecard ένα γνωστό όνομα στην περιοχή.

2017: Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ανακοινώνει μεγάλα προγράμματα με την  εταιρεία-απάτη wirecard.Συμφωνα με όσα δήλωσε διευθύντριά της θα διακινεί τον…κινέζικο τουρισμό στην Ελλάδα…

24/9/2018: H κυβέρνηση Μέρκελ απογειώνει την εταιρεία απάτη καθώς εγκρίνει την είσοδό της στον περίφημο οικονομικό δείκτη-χρηματιστήριο DAX της Φραγκφούρτης.

29/10/2018:Οι ΗΠΑ και η Δύση …γειώνουν την κυβέρνηση Μέρκελ.Εχουν στείλει μακριά απο το Υπουργείο οικονομικών τον Σόϊμπλε και εκείνη την ημέρα αναγκάζουν την Μέρκελ να δηλώσει ότι βάζει τέλος στην πολιτική της καριέρα με προσχημα τις χαμένες τοπικές εκλογές.Δηλώνει ότι μένει μέχρι τη λήξη της θητείας της το 2021.Λίγο μετά ανακοινώνεται ότι η εταιρεία απάτη θα…συγχωνεύσει την περίφημη γερμανική τράπεζα “Ντόϊτσε Μπάνκ”,άρα θα κρύψει τα εγκλήματα.

29/11/2018: Η γερμανική Αστυνομία με πληροφορίες και πίεση του αμερικανικού FBI εισβάλει στα γραφεία της γερμανικής τράπεζας “Ντόϊτσε Μπανκ” και θέτει τέλος στην προσπάθεια συγκάλυψης με αυτό τον τρόπο.

6/2019: Η Μέρκελ στέλνει στην Κίνα μυστικά την σύζυγο του οικονομικού συμβούλου στην καγκελαρία της να βρει τρόπους να ξεπλυθεί η WIRECARD,η οποία στην Ελλάδα πρακτορεύει …κινέζικο τουρισμό και …ξεπλένει χρήμα από το 2017.Ενώ αρχές του 2019 ήξεραν οι μέτοχοι και ο διεθνής οικονομικός τύπος για πιθανές απάτες του ομίλου Wirecard τον Ιούνιο του 2019 ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Wolfgang Schmidt μίλησε με τον Υφυπουργό των Οικονομικών της Κίνας για την εισαγωγή του ομίλου στην αγορά της Κίνας μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Allscore Payment η οποία είχε ήδη προβλήματα με τις εποπτικές αρχές της Κίνας!!!

10/2019: Σύμφωνα με το πασίγνωστο ΣΠΗΓΚΕΛ η Μέρκελ παρακάλεσε η ίδια τον πρόεδρο της Κίνας να χρηματοδοτήσει την WIRECARD και απέτυχε.

2019 ο βραβευμένος ως καλύτερος αναλυτής κ.Κοντογούρης γράφει για την γερμανική κυβέρνηση και την εταιρεία μμιζών και κατασκοπείας:

“…Σύμφωνα με την καγκελαρία, η κυρία Μέρκελ δεν γνώριζε για ατασθαλίες στον όμιλο της Wirecard το φθινόπωρο 2019. Μάλλον, κανένα πολιτικό πρόσωπο σε διάφορα υπουργεία δεν διαβάζουν οικονομικό τύπο. (Φυσικά δεν ισχύει αυτό, το ξέρω από την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα).

Κατά τη γνώμη μου στο σκάνδαλο αυτό, στο οποίο χάθηκαν 24,3 δις εκατομμύρια euro κεφαλαιοποίηση από τον Σεπτέμβριο του 2018 που μπήκε η εταιρεία στον δείκτη DAX , υπεύθυνο είναι όλο το οικονομικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας κυρίως.
Το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας (6 μέλη), η ελεγκτική εταιρεία EY Γερμανίας, η εποπτικές αρχές της Γερμανίας (ΕΚ και Bundesbank) που θεωρούσαν ότι Wirecard είναι τεχνολογική εταιρεία ενώ έχει και τραπεζική άδεια…”

2020:

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reuters και γερμανικών ΜΜΕ, στις 22 Ιουλίου και λίγες ώρες αφότου η διοίκηση της Wirecard είχε δημοσιοποιήσει την ύπαρξη μιας «μαύρης τρύπας» ύψους 1,9 δισ. ευρώ στους ισολογισμούς της, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γεργκ Κούκις, έστειλε ένα υπόμνημα 9 σελίδων προς τον Σολτς, με το οποίο αφενός τον ενημέρωνε ότι η εταιρεία βρισκόταν κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και, αφετέρου, του παρουσίαζε ένα σχέδιο για τη διάσωσή της με κεφάλαια της κρατικής τράπεζας KfW.

«Δεν αναμένεται αυτή τη στιγμή οι πιστωτές της Wirecard να τη ρίξουν στους λύκους», ανέφερε ανάμεσα στα άλλα το υπόμνημα που παρέλαβε ο Σολτς – ο οποίος είναι γνωστός ως «Μ» στις τάξεις των στελεχών του υπουργείου. Υπογράμμιζε δε τη σημασία που είχε για τη διαδικασία συναλλαγών και πληρωμών η Wirecard, η οποία διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο για πολλούς άλλους ομίλους, συμπεριλαμβανομένης της Aldi.

Ο  Σολτς αποφάσισε πως η διάσωση της Wirecard δεν αποτελούσε την ορθή τακτική. Έτσι, όπως ήταν λογικό, οδηγήθηκε στη χρεοκοπία…”

Μάρτιος 2020:

Η KPMG αμφισβητεί  1 δισ. ευρώ υπόλοιπα μετρητών, στη βάση του ότι η μόνη απόδειξη του ποσού ήταν έγγραφα που χορηγήθηκαν από έναν εντολοδόχο από τη Σιγκαπούρη που έκοψε κάθε επαφή με τη Wirecard την περίοδο που ξεκίνησε ο ειδικός έλεγχος.

5 Ιουνίου 2020: Η αστυνομία ερευνά τα γραφεία της Wirecard αφού εισαγγελείς του Μονάχου ξεκίνησαν μια ποινική έρευνα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Μάρκους Μπράουν και τριών ακόμη μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

Η έρευνα ακολουθεί μια ποινική καταγγελία που κατατέθηκε λίγες μέρες νωρίτερα από τη BaFin, τον οικονομικό επιτηρητή της Γερμανίας. Η καταγγελία σχετίζεται με την πιθανότητα παραπλανητικών δηλώσεων της Wirecard προς τους επενδυτές πριν τη δημοσίευση της έκθεσης της KPMG.

Η κατάρρευση

16 Ιουνίου 2020: Οι τράπεζες ΒΡΙ και BDO των Φιλιππίνων ενημερώνουν  ότι έγγραφα που υποτίθεται ότι αναφέρουν λεπτομερώς τα 1,9 δισ. ευρώ στα οικονομικά αποτελέσματα είναι «ψευδή».

18 Ιουνίου 2020: Η Wirecard αναμενόταν να δημοσιεύσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα του 2019, αλλά αντ’ αυτού ανακοινώνει ότι 1,9 δισ. ευρώ «λείπουν».

19 Ιουνίου 2020: Ο Μάρκους Μπράουν παραιτείται.

 

22 Ιουνίου 2020: Η Wirecard αναγνωρίζει για πρώτη φορά την πιθανή έκταση της λογιστικής απάτης με έκταση πολλών χρόνων, προειδοποιώντας ότι τα 1,9 δισ. ευρώ μετρητά «δεν υπάρχουν».

Οι εξελίξεις στην εταιρεία είναι ραγδαίες, καθώς στις 23 Ιουνίου ο κ. Μπράουν συνελήφθη, ενώ στις 25 Ιουνίου η Wirecard δήλωσε πτώχευση. Αυτή η εξέλιξη βάζει τίτλους τέλους σε μια εταιρεία που για χρόνια θεωρείτο ένα από τα αστέρια της γερμανικής οικονομίας.

Αυτό είναι το ιστορικό σε γενικές γραμμές μιας τεράστιας κρατικής απάτης με την οποία η Γερμανία προσπάθησε να επιβληθεί στην Ευρώπη.

Ενας μακαρίτης τον οποίο τίμησε προολίγων μηνών η προεδρίνα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως κορυφαίο πνευματικό ανθρωπο ηταν αυτός που μας παρότρυνε να γίνουμε νοικοκυραίοι σαν του Γερμανούς και κάθε ελληνικ,ό νοικοκυριό πρέπει να συνδεθεί με ένα γερμανικό για να μάθει οικονομική σωστή διαχείριση.

Ο Χριστοφοράκος που αθωωμένος πιά θα έρθει θα δεχθεί να μας δώσει μαθήματα  αν και αφού τελειώσει τις εθιμοτυπικές επισκέψεις στα μέγαρα Μαξίμου και στο προεδρικό;

 

Y.Γ.Όσοι μπορείτε σπεύστε να επιβεβαίωσετε όλα τα παραπάνω στο..Νέτφλιξ.Προβάλλει τώρα ένα ντοκυμαντέρ ακριβώς για την τεράστια αυτή κομπίνα.Ο δημοσιογράφος που τους αποκάλυψε μετά την ταλαιπωρία του…βραβεύτηκε από Γερμανούς γιατί τους άνοιξε τα μάτια.Τους πιστεύετε;

Υ.Γ.  Σήμερα ξαφνικά έγινε γνωστό ότι υπήρξε δολιοφθορά στους ρωσογερμανικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου στη Βαλτική. Προφανώς δεν υπάρχει σενάριο για τυχαίο γεγονός,όπως είπε γερμανός αξιωματούχος…

Η διαχειρίστρια εταιρεία «Nord Stream AG» έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν μπορεί να υπολογίσει πότε θα αποκατασταθεί η δυνατότητα λειτουργίας του συστήματος αφήνοντας και αυτή ανοιχτό το ενδεχόμενο του σαμποτάζ.

Οι γερμανικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες βράδυ ότι εντόπισαν ξαφνική απώλεια πίεσης και στους δύο κλάδους του αγωγού «Nord Stream 1». Προηγήθηκε η είδηση για διαρροή στον άλλο αγωγό από τη Ρωσία προς τη Γερμανία, τον «Nord Stream 2».

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας δήλωσε σήμερα ότι το Βερολίνο προσπαθεί να «ξεκαθαρίσει την κατάσταση», επισημαίνοντας ότι «προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε την αιτία της πτώσης της πίεσης».

Υπενθυμίζεται ότι, ο αγωγός «Nord Stream 1», ο οποίος αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές με δυνατότητα μεταφοράς 27,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως καθεμιά, άρχισε να προμηθεύει απευθείας αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία το 2011.
ntaskaspress

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.