Ο Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ για την 25η επέτειο της μεταβίβασης από τη Βρετανία


 


 Το πρώτο ταξίδι του προέδρου της Κίνας από την έναρξη της πανδημίας - Θα παραστεί στην ορκωμοσία του νέου κυβερνήτη, Τζον Λι

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρόκειται να επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ για την 25η επέτειο της μεταβίβασης της εξουσίας από τη Βρετανία στην Κίνα, μετέδωσε το Σάββατο το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του προέδρου Σι Τζινπίνγκ εκτός ηπειρωτικής Κίνας από τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. Ο κινέζος πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας της έκτης κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ.

Νέος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ θα είναι από την 1η Ιουλίου ο Τζον Λι, ο οποίος διαδέχεται την Κάρι Λαμ.

Πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο Λι ηγήθηκε της καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το 2019. Έχει δεσμευτεί πως θα διατηρήσει την τάξη στο Χονγκ Κονγκ βάσει του νόμου για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τα κυριαρχικά συμφέροντα της Κίνας.

Η κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ πέρασε υπό τον έλεγχο της Κίνας την 1η Ιουλίου 1997, έπειτα από 156 χρόνια που αποτελούσε βρετανική αποικία. Το ειδικό καθεστώς, όπως είχε συμφωνηθεί με τη Βρετανία, θα λήξει το 2047.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.