Το CERN ξεκινά πειράματα με την μέγιστη ισχύ του για πρώτη φορά από την δημιουργία του


Στις  22 Μαρτίου 2022 ο  μεγάλος επιταχυντής LHC (Large Hadron Collider) θα τεθεί στη μέγιστη ισχύ για πρώτη φορά από τη δημιουργία του.

Ο LHC ήταν εκτός σύνδεσης και δεν χρησιμοποιείτο  ενεργά για σχεδόν 3 χρόνια. Κάποιοι επιμένουν  ότι έχουν παρατηρήσει ότι όταν ο LHC είναι ενεργός φαινόμενα όπως το Mandela Effect, ασυνήθιστες ανωμαλίες και ανεξήγητα συμβάντα αυξάνονται δραματικά.

Έτσι οι επιστήμονες ετοιμάζονται να ωθήσουν για άλλη μια φορά τα όρια της σωματιδιακής φυσικής με την επαναλειτουργία του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN κοντά στη Γενεύη της Ελβετίας μετά από τριετή διακοπή λειτουργίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου του τον Δεκέμβριο του 2018, ο LHC έκλεισε για ενημερώσεις, ενώ οι ομάδες προετοιμάζονταν για τον τρίτο κύκλο. Κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας, η οποία περιελάμβανε επίσης καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας COVID-19, τα μέλη της ομάδας του CERN προετοιμάζονταν για νέα πειράματα με τον επιταχυντή, καθώς γίνονται σημαντικές αναβαθμίσεις για την ενίσχυση της ισχύος και των δυνατοτήτων του.

Τώρα οι επιστήμονες είναι πρόθυμοι να αξιοποιήσουν τις νέες αναβαθμίσεις του LHC για να διερευνήσουν το μποζόνιο Higgs, να εξερευνήσουν τη σκοτεινή ύλη και ενδεχομένως να επεκτείνουν την κατανόησή μας για το τυπικό μοντέλο, την κορυφαία θεωρία που περιγράφει όλες τις γνωστές θεμελιώδεις δυνάμεις και τα στοιχειώδη σωματίδια στο σύμπαν.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.