Κηδεύτηκε στην Ρώμη ο εκλιπών Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι!


 

Το τελευταίο «αντίο» στον εκλιπόντα πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είπαν οι συγγενείς, οι φίλοι, πολιτικοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σε κλίμα μεγάλης θλίψης και συγκίνησης.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στη χριστιανική βασιλική Σάντα Μαρία Ντέλι Άντζελι, μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στη Ρώμη. Παρόντες στην τελετή ήταν ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι και ανώτεροι αξιωματούχοι από τα ιταλικά και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Τα θεσμικά όργανα της ΕΕ εκπροσωπήθηκαν από την ασκούσα χρέη προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου και ανώτερα στελέχη του.



Εκ μέρους της Ελλάδας, έδωσε το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό των Ευρωπαίων ηγετών, κατά τη διάρκεια της τελετής, η οποία συνομίλησε και με την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από τα πολυμέσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.