Ελλάδα .Πρώτη θέση στην ανεργία των νέων στην ΕΕ τον μήνα Νοέμβριο!!


 


Στην πρώτη θέση μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανεργία των νέων βρίσκεται η Ελλάδα για τον μήνα Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με τη Eurostat η ανεργία των νέων (κάτω των 25 ετών), τον Νοέμβριο του 2021 διαμορφώθηκε στο 15,5% στην ευρωζώνη και στο 15,4% στην ΕΕ.

Μάλιστα η Ελλάδα κατέχει τη συγκεκριμένη αρνητική πρωτιά με πολύ μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες που την ακολουθούν στην κατάταξη.

Συγκεκριμένα το ποσοστό της ανεργίας των νέων διαμορφώθηκε στο 39,1% (γεγονός που σημαίνει αύξηση 5,9% σε σχέση με τον Οκτώβριο).

Στη 2η θέση στην ανεργία των νέων είναι η Ισπανία με 29,2%, η οποία όμως παρουσίασε μείωση 1,1% σε σχέση με τον Οκτώβριο. Ακολουθεί η Ιταλία με 28% που παρουσίασε μικρή μείωση 0,2% σε σχέση με τον Οκτώβριο.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Σουηδία, όπου το ποσοστό της ανεργίας των νέων διαμορφώθηκε στο 24,6% παρουσιάζοντας μικρή μείωση 0,5% σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται η Πορτογαλία στην οποία το ποσοστό μειώθηκε επίσης κατά 0,4% από τον Οκτώβριο και διαμορφώθηκε στο 22,4%.

Συνολικά από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη 10αδα της λίστας της Eurostat πέραν της Ελλάδας το ποσοστό της ανεργίας των νέων αυξήθηκε στην Κροατία από 20% σε 20,5% και στη Σλοβακία κατά 2% από 17,5% σε 19,5%.

Το χαμηλότερο ποσοστό ανήκει στην Ολλανδία με 6,1% (μείωση 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο) και ακολουθούν η Γερμανία με 6,4% (μείωση 0,1% από τον Οκτώβριο) και η Τσεχία με 6,5%, μείωση 1,3% από τον Οκτώβριο.

Στην Ελλάδα το Νοέμβριο του 2021, το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες ήταν 9,7% και για τις γυναίκες 17,7%. Συνολικά καταγράφηκαν 636 χιλιάδες άνεργοι.

 

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.