ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΓΡΑΦΑ;



Ενεργή συμμετοχή στην επιχείρηση επιτάχυνσης εμβολιασμών αναλαμβάνουν αυτοδιοίκηση και πρόσωπα με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες, όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά.
Στη μάχη η κυβέρνηση αποφάσισε να «ρίξει» δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων και λοιπούς αιρετούς, καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, εκτιμάται ότι μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα.
Τον συντονισμό κυβέρνησης και εμβολιαστικών υπηρεσιών ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.
Στο εξής θα υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η προσπάθεια πειθούς των πολιτών που είναι καχύποπτοι έναντι των εμβολίων.
Ακόμα και πόρτα-πόρτα
Η εκστρατεία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, θα γίνει σε κάθε συνοικία, γειτονιά, ακόμα και πόρτα-πόρτα, ενώ θα επικεντρώνεται σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμα να εμβολιαστούν.
Επόμενο βήμα θα είναι η εμπλοκή ατόμων γνωστών στις τοπικές κοινωνίες ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα των ανεμβολίαστων και με τη μέθοδο του διαλόγου και της πειθούς προκειμένου να αρθούν οι δισταγμοί.
Για παράδειγμα, αν ο λόγος είναι θρησκευτικός, ο τοπικός ιερέας θα αναλαμβάνει να πείσει το ποίμνιό του. Αν καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας, το σχετικό έργο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία.
Η δεύτερη κατηγορία είναι οι πολίτες που θέλουν αλλά δεν μπορούν να εμβολιαστούν καθώς δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο, είτε γιατί μένουν σε δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές είτε γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Και εδώ η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης κρίνεται αναγκαία για την στοχευμένη παρουσία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.
Για να αρθούν οι δισταγμοί, ο σχεδιασμός είναι οι εμβολιασμοί να γίνονται με τα εμβόλια Pfizer και Johnson&Johnson και όχι με το AstraZeneca για το οποίο υπάρχουν διάφορες επιφυλάξεις.
Συνεργάτες του κ. Πέτσα ανέφεραν ότι ήδη ανασχεδιάζουν όλο το πρόγραμμα των ραντεβού και των περιοδειών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και πλέον οι επαφές του θα επικεντρώνονται στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Οι περιοχές με τα χαμηλά ποσοστά
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως είναι η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η Στερεά Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της Κρήτης.
Το πλάνο δράσης θα επικαιροποιείται κάθε εβδομάδα με βάση τα στοιχεία με τα ποσοστά εμβολιασμένων ανά δήμο που θα δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Στόχος είναι τα ποσοστά των εμβολιασμένων σε όλη τη χώρα να είναι σε υψηλά επίπεδα ώστε έως τα τέλη Αυγούστου να έχει επιτευχθεί το λεγόμενο «τείχος ανοσίας» έναντι της COVID-19 και των μεταλλάξεων.
Ελλάδα.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.