Θρόμβωση σε νοσηλεύτρια που είχε εμβολιαστεί με Pfizer στην Κρήτη


Νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χανίων παρουσίασε επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό της έναντι του κορονοϊού με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.
Η γυναίκα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του flashnews.gr, αρχικά παρουσίασε θρόμβωση στο ένα πόδι. Στη συνέχεια εμφάνισε και στο άλλο.
Πρόκειται για γυναίκα περίπου 50 ετών, η οποία μετά την εμφάνιση της θρόμβωσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.
Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν ευθύνεται το εμβόλιο.
Εάν υπάρχει τελικά σύνδεση των ύποπτων περιστατικών θρομβώσεων στην Ελλάδα με τα εμβόλια και πότε θα αποφανθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί του εξωτερικού, απάντησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου σε ερώτηση του Sputnik.
Σύμφωνα με την ίδια, ο ΕΟΦ έχει διερευνήσει πλήρως τα περιστατικά των σοβαρών θρομβώσεων, γιατί υπάρχει και ένα ευρύ φάσμα στη διάγνωση θρομβώσεων, και σε ορισμένα περιστατικά έχει αποφανθεί για τη σχέση τους με το εμβόλιο.
Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τα περιστατικά αυτά στέλνονται στον ΕΜΑ.
«Είχαμε ατυχώς αλλά συμβατά με τον μεγάλο αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει περιπτώσεις σοβαρών θρομβώσεων, οι οποίες συνδέονται με το εμβόλιο. Ευτυχώς δεν έχουν ξεπεράσει τον εκτιμώμενο αριθμό σε σχέση με τον εμβολιασμό».
Για τον  εμβολιασμό των παιδιών η κυρία Θεοδωρίδου είπε πως δεν θα είναι υποχρεωτικός στη χώρα μας.


Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.