Οριστική απαλλαγή για τον MR BITCOIN Αλεξάντερ Βίννικ απο τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί στην Γαλλία

 


Σήμερα  μετά από τέσσερα χρόνια μετά την σύλληψη του και την έκδοσή του από τις ελληνικές αρχές στην Γαλλία, ο" MR BITCOIN"  Αλεξάντερ Βίννικ απαλλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει οι εκεί εισαγγελικές αρχές!

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η συνήγορος οτυ Ζωή Κωνσταντοπούλου!

Κατά του Βίννικ υπήρχε διεθνές ένταλμα, με τις ΗΠΑ να τον κατηγορούν για ξέπλυμα χρήματος που έφτανε τα 4 δις δολάρια και πραγματοποιούνταν από την πλατφόρμα των ψηφιακών νομισμάτων bitcoin. Την έκδοσή του ζητούσε και η Γαλλία που τον κατηγορούσε πως μέσω του λογισμικού Locky προκάλεσε ζημιά σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ενώ και η Ρωσία είχε καταθέσει αίτημα για έκδοσή του στη χώρα.

Η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου!
«Ο Αλεξάντερ Βίννικ, που τα ΜΜΕ ονόμασαν “Mr.Bitcoin”, ένας άνθρωπος με εξαιρετική και σπάνια τεχνογνωσία στο πεδίο των bitcoin και της τεχνολογίας blockchain, συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία πριν 4 χρόνια στη Χαλκιδική, χωρίς να γνωρίζει γιατί, ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά του. Πολλές Κυβερνήσεις-κράτη ζήτησαν την έκδοσή του: Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία, Γαλλία. Απ’ την αρχή ήταν εμφανές ότι ΗΠΑ και Γαλλία τον ήθελαν για την τεχνογνωσία του και οι κατηγορίες ήταν ο τρόπος για να τον «αποκτήσουν» ή να τον «απενεργοποιήσουν».

Η χώρα μας, αντί να αξιοποιήσει την υπερ-πολύτιμη γνώση του, τον κράτησε παράνομα για 3 χρόνια, χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, και στη συνέχεια τον παρέδωσε παράνομα στη Γαλλία, σαν να ήταν άψυχο αντικείμενο, υπόδικο για 20 κακουργήματα (!), με προσωπική παρέμβαση της Αικ. Σακελλαροπούλου, που λίγες μέρες μετά έγινε Πρόεδρος Δημοκρατίας.

Σήμερα, με την απόφαση του Εφετείου Παρισίων, το κατηγορητήριο κατάπεσε οριστικά, μετά από την πολύμηνη δικαστική μάχη που έδωσα για να λάμψει η αλήθεια και το δίκαιο. Ο Αλεξάντερ αθωώθηκε και σε δεύτερο βαθμό για τις 19 από τις 20 κατηγορίες, όπως είχε προτείνει πριν ένα μήνα ο Γενικός Εισαγγελέας, και παρέμεινε μόνο μία μικρή πλημμεληματική ποινή, με βάση την οποία πρέπει σύντομα να απελευθερωθεί.

Είμαι περήφανη για τον αγώνα που δώσαμε με τον Αλεξάντερ και ευγνώμων στην νομική ομάδα μου, που υποστήριξε αποφασιστικά τον αγώνα αυτό. Θα συνεχίσουμε μέχρι ο Αλεξάντερ να μπορέσει να επιστρέψει στα παιδιά του, που δεν τον έχουν δει εδώ και 4 χρόνια.

Για τις Ελληνικές ευθύνες της παράνομης έκδοσης και παράδοσης αυτού του ανθρώπου θα λογοδοτήσει κανείς;

Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει;

Παρίσι, 24/6/2021

Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.