Λουκασένκο για το περιστατικό με τη Ryanair: Προσπάθεια "στραγγαλισμού" της Λευκορωσίας


Πρώτη αντίδραση από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας αναφορικά με το περιστατικό με τη Ryanair.

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, έκανε το πρώτο το σχόλιο αναφορικά με το περιστατικό με το αεροσκάφος της Ryanair, που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ.

Σε σημερινή του τοποθέτηση ο Λουκασένκο κατήγγειλε πως η Δύση αρνείται την έρευνα σχετικά με το συμβάν, ενώ επέμεινε πως η χώρα του λειτούργησε σε βάση τη διεθνή νομοθεσία.
«Έδρασα νομότυπα, προστάτευα τον λαό μου, έδρασα με βάση τους διεθνείς νόμους. Το αεροσκάφος εξετάπη κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο ενέργειας της Λευκορωσίας (NPP ). Τι θα γινόταν εάν το σύστημα ελέγχου του NPP ετίθετο σε πλήρη συναγερμό;» διερωτήθηκε.
Συνεχίζοντας κατήγγειλε πως όσοι επιθυμούν το κακό της Λευκορωσίας έχουν προχωρήσει από τη διοργάνωση διαδηλώσεων στην προσπάθεια «στραγγαλισμού».

Σημείωσε πως τα εν λόγω άτομα, εντός και εκτός χώρας, έχουν «αλλάξει τις μεθόδους δράσεις τους κατά του κράτους» και τόνισε πως «έχουν καταπατήσει πολλές κόκκινες γραμμές, έχουν ξεπεράσει τα όρια της κοινής λογικής και τις ανθρώπινης ηθικής».

Ο Λευκορώσος Πρόεδρος δεν εμφανίστηκε ανήσυχος από την απόφαση των κρατών - μελών της ΕΕ, να κλείσουν τον εναέριο χώρο στη χώρα του.
Προανήγγειλε, δε, σκληρή απάντηση σε κάθε κύρωση, επίθεση ή πρόκληση.



Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.