Τροπολογία του Υπουργού Μεταφορών .Μεταφέρει την υπαγωγή των μεγάλων έργων απευθείας στον πρωθυπουργό

 


Μια περίεργη και σκανδαλώδη τροπολογία έφερε ο Υπουργός Μεταφορών.Κ Καραμανής στονομοσχεδιο του Υπουργείου Οικονομίας με την οποία τα μεγάλα  έργα υπάγονται και ελέγχονται απευθείας απο τον πρωθυπουργό. Η τροπολογία 'ηταν και αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη. και κατετεθει λίγο ρπιν την ψηφιση του νομοσχεδίου   για την κύρωση κοινοτικών οδηγιών σχετικά με το τραπεζικό σύστημα και προκάλεσε την έντονη αντίδραση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Μεταξύ άλλων η τροπολογία προβλέπει πως η υπαγωγή ή μη των συμβάσεων στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας θα κρίνεται από Κυβερνητική Επιτροπή, στην οποία θα προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Το περίεργο είναι επίσης ότι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να οριστούν υπουργεία, περιφέρειες, δήμοι, είτε οι εταιρείες του χαρτοφυλακίου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, αλλά και όποιος άλλος φορέας ορίζεται με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως «δημιουργείται ξεχωριστό όργανο υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού ώστε όλα τα στρατηγικής σημασίας έργα άνω κάποιου ποσού να γίνονται κάτω από συγκεκριμένο έλεγχο».


Αστεια η προσπάθεια του  να δικαιολογήσει την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε πως δημιουργούνται δικλείδες ασφαλείας, ώστε να μην μπορεί ο κάθε υπουργός από μόνος του να αποφασίζει ποια έργα θα προωθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε.

Ακολουθήστε το newsplanet09.info στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.