Το Ιράν κατηγορεί το Ισραήλ για σαμποτάζ



Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ κατηγόρησε ευθέως το Ισραήλ για το σαμποτάζ στο πυρηνικό εργοστάσιο της Νατάνζ. Το Ιράν ανακοίνωσε χθες πως υπήρξε πρόβλημα με το ηλεκτρικό δίκτυο διανομής στις εγκαταστάσεις της Νατάνζ.
«Οι Σιωνιστές θέλουν να εκδικηθούν εξαιτίας της προόδου μας στον τρόπο άρσης των κυρώσεων [...] έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θα το επιτρέψουν αυτό. Αλλά θα πάρουμε την εκδίκηση μας από τους Σιωνιστές» δήλωσε ο Ζαρίφ από στην κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον Ζαρίφ, το Ισραήλ «ανακοίνωσε δημοσίως ότι δεν θα μας επιτρέπει να σημειώσουμε πρόοδο στην άρση των κυρώσεων και πιστεύει ότι το πέτυχε».
Ο υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι, σε απάντηση, η χώρα του «θα επιτύχει νέες ανακαλύψεις στην πυρηνική ανάπτυξη». Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η «πράξη σαμποτάζ» στον πυρηνικό σταθμό του Νατάνζ δεν θα αποδυναμώσει τη θέση της Τεχεράνης στις διαπραγματεύσεις.
«Τα διαπραγματευόμενα μέρη [στη Βιέννη] πρέπει να γνωρίζουν ότι ο αντιδραστήρας του Νατάνζ θα είναι πλέον εφοδιασμένος με προηγμένες φυγοκεντρικές συσκευές με υψηλές δυνατότητες εμπλουτισμού [ουρανίου]» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, δήλωσε ότι η επίθεση στο Νατάνζ είχε ως στόχο να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για την πυρηνική συμφωνία που διεξάγονται στη Βιέννη.
Εν μέσω αυτής της κατάστασης η ταυτότητα του ατόμου που φέρεται να διέκοψε τη λειτουργία του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στο Νατάνζ, εντοπίστηκε σύμφωνα με όσα ανέφερε το «Nour News», επικαλούμενο αξιωματούχο από το υπουργείο Πληροφοριών.
Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η προσπάθεια σύλληψης του φερόμενου εμπλεκόμενου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιωματούχοι του Ιράν χαρακτήρισαν αμέσως το ατύχημα στο Νατάνζ ως «πράξη πυρηνικής τρομοκρατίας».
Παράλληλα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν ήταν ατύχημα, αλλά αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης, που πιθανώς σχεδιάστηκε από το Τελ Αβίβ.


Διαδώστε το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.