Τα 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα δεν ήταν μετασεισμός!



O σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3  για τον σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ελασσόνα, ανέφερε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για το ίδιο ρήγμα, αλλά ενεργοποιήθηκε ο δυτικός κλάδος.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που λέγεται σεισμικό ζεύγος, όπου σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν δυο σεισμοί με το ίδιο μέγεθος.

Από την άλλη, ο Θανάσης Γκανάς, γεωλόγος, σεισμολόγος, Διευθυντής Έρευνας  στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο μίλησε χθες στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 για ενεργοποίηση ενός δεύτερου ρήγματος σε συνέχεια του προχθεσινού σεισμού.

Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, που την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε στη χώρα μας ήταν το 2014 στην Κεφαλληνία. Πρόσθεσε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός και θα έχει τη δική του σεισμική ακολουθία.



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.