Μιλούν για τρίτο κύμα κι ετοιμάζουν το τελείωμα της οικονομίας με ολικό lockdown. Ανακοινώσεις στη 1:30 μμ


Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε σήμερα (9/2) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προαναγγέλλοντας την εισήγησή του για καθολικό lockdown στην Αττική, εφόσον και τα σημερινά στοιχεία δείξουν ότι η έξαρση της πανδημίας συνεχίζεται. 

Στην πράξη το πιό σκληρό lockdown εφαρμόζεται από το Σάββατο σε «κόκκινους» δήμους (Πάτρα, Χαλκίδα κλπ), με τις εξής βασικές διαφορές από ό,τι ισχύει σήμερα στην Αττική: 

Πλήρης αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου. Λειτουργούν μόνο σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, βενζινάδικα.
Κλειστά σχολεία όλων των βαθμίδων 
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα 

Οι ραγδαίες εξελίξεις επιβεβαιώνονται και από την σύγκληση έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου στη 1.30 με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του  υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.



Κάνουμε Like and share το άρθρο, με αυτόν τον τρόπο μας επιβραβεύετε. Fair Notice -Mε επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος:Το newsplanet09 όπως και η σελίδα μας newsplanet09 στο facebook απαγορεύει ρητώς από 9/6/20 οποιαδήποτε επισήμανση ή χαρακτηρισμό των άρθρων του από μη αναγνωρισμένες από το Ελληνικό κράτος, αλλά και τους διεθνείς νόμους προστασίας ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας άποψης και ιδεών από διαδικτυακές οργανώσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με το Σύνταγμα & τους νόμους της χώρας μας, και τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.